Miss Nederland

Op jacht naar de kroon

Jaarlijks is de Miss Nederland Organisatie op zoek naar ‘de mooiste van het land’. Tijdens de casting die vorige maand heeft plaatsgevonden in het NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky zijn tien finalisten uitgekozen die gedurende twee maanden klaargestoomd worden voor de uiteindelijke finale. In navolging van onder andere Jessie Jazz Vuijk, Zoey Ivory van der Koelen, Nicky Opheij en Rahima Dirkse zal voor de zomer de nieuwe Miss Nederland gekroond worden. De nieuwe Miss zal aan het einde van het jaar deelnemen aan de internationale Miss Universe verkiezing waar jaarlijks wereldwijd +/- 1,5 miljard mensen naar kijken.

De tien finalisten laten de diversiteit van Nederland zien en dat is wat de organisatie aanspreekt. De finalisten zijn tussen 19 en 25 jaar met diverse opleidingsachtergronden. Van student tot verpleegster en stewardess, schoonheidsspecialist tot professioneel model. Samen maakt het een prachtige groep die beauty’s met brains laten zien. Monica van Ee, mede-eigenaar Miss Nederland en tevens directeur van hoofdsponsor hannah: “Het zijn allemaal jongedames die andere meiden willen laten zien dat uiterlijk niet alles is en zelfvertrouwen en zelfkennis je pas echt knap maken. De finalisten kunnen niet verliezen, al kan er maar één de kroon winnen. Het wordt voor de jury nog een hele klus om Miss Nederland 2019 te kiezen. Doordat er dit jaar een tv-programma aan gekoppeld is, heeft de organisatie een relatief korte voorbereidingstijd. Maar we hebben al ontdekt dat deze tien kanjers er helemaal voor gaan als een team dat women empowerment heel hoog in het vaandel heeft staan.”

Op jacht naar de kroon
In het RTL4 programma Op jacht naar de kroon volgen camera’s het hele traject van de Miss Nederland verkiezing; van de casting tot en met finale. Tijdens de eerste selectie zijn er uit vijftig aspirerende jonge vrouwen, uiteindelijk tien finalisten Miss Nederland geselecteerd. Tijdens deze periode zie je letterlijk hoe jonge meisjes enigszins verlegen en onzeker binnen komen en vervolgens als zelfverzekerde, krachtige vrouwen de finale in gaan. Gedurende dit dynamische traject krijgen ze mentale challenges, fysieke uitdagingen, fotoshoots, maar ook les in etiquette, huidverbetering en personal training. Daarnaast zullen zij als groep op reis gaan naar het buitenland om hun wereldwijsheid te toetsen, aan teambuilding te doen en masterclasses te volgen. Tijdens een spetterende finale zal de uiteindelijke Miss Nederland 2019 door een vakkundige jury gekozen worden en kan de nieuwe Miss die felbegeerde kroon met trots in ontvangst nemen. Op jacht naar de kroon wordt geproduceerd door Enjoy Life Media in samenwerking met Miss Nederland en hoofdsponsor hannah en is vanaf zondag 9 juni om 17.00 uur te zien op RTL4.