Tips

voor de perfecte reiniging

Herkenbaar: je gaat na het werk naar de sportschool en je kijkt er tegenop om je make-up af te doen voor je kickboks of yogales. We snappen het helemaal maar dat is niet goed. “Als je sport, openen de poriën en zweetklieren, om het lichaam af te koelen”, zegt Whitney Bowe, dermatoloog en presentatrice bij DermTV.com. “Sporten met make-up op, kun je poriën en klieren blokkeren, waardoor de huid moeilijker kan ademen. Dit kan resulteren in puistjes, mee-eters en huidirritatie.” Zelfs als je je huid voor het sporten niet schoon kunt maken, kun je met een make-updoekje snel de huid reinigen. Niet ideaal, maar het is beter dan niets.

Een Handige Tip
Wij willen je niet bang maken maar de meeste sportscholen zijn broedplaatsen voor bacteriën. 63% van de fitnessapparatuur zit vol met het Rhinovirus (de belangrijkste boosdoener voor verkoudheid). Vrije gewichten kunnen worden geïnfecteerd met tot 74% meer bacteriën dan een openbaar toilet
Om te voorkomen dat je schadelijke bacteriën op de sportschool oppikt, raak tijdens het trainen je gezicht niet aan. Om de twintig minuten je handen een grondige scrub geven, is ook geen slecht idee!

Een Gezonde Gloed

“Was je gezicht meteen na de training”, raadt dermatologe Rachel Nazarian aan. “Er is meer nodig dan alleen je gezicht droog vegen na de les”, zegt Elizabeth Hale, dermatoloog uit NYC en medeoprichter van Complete Skin MD. “Bacteriën en oliën hopen zich ook op tijdens een training en als ze op je huid blijven hangen, kun je meer vatbaar zijn voor puistjes.”

De beste reiniging 
Huidverzorgingsspecialiste van de sterren, Renée Rouleau, beveelt aan “… te wassen met een milde gelreiniger, omdat dit olie, gifstoffen en zweet grondig zal verwijderen.” Ze waarschuwt ons ook voor “reinigingsmiddelen die natrium- of ammonium lauryl sulfaat bevatten. Deze ingrediënten trekken water uit de cellen van de huid, waardoor het uitgedroogt. “Het is ook raadzaam om te wassen met lauwwarm water. Heet water kan de huid uitdrogen, vooral de huid die al is verwarmd tijdens een training. Dep je huid ook droog. Niet wrijven. Te veel schrobben kan je gezicht irriteren.
Iets anders om in gedachten te houden, is waar je je gezicht mee schoonmaakt. Washandje? Handen? Gordijnen?

De FOREO LUNA mini 2 gezichtsreiniger en massagetool werd een paar jaar geleden op de markt gebracht. De zachte siliconen borsteltjes zijn tot 35 keer hygiënischer dan katoenen handdoeken of nylon borstelharen. Silicone is ook een stuk zachter voor de huid, de sonische kracht van de gezichtsreiniger maakt het nog beter. En het feit dat de mini2 je gezicht in slechts een minuut schoonmaakt, maakt het perfect.


Met duizenden en duizenden positieve online beoordelingen, zijn mensen enthousiast over hoe zachtjes de LUNA je poriën reinigt en hoe de sonische pulsen je gezicht net dat beetje extra geven. De LUNA kan ook zeker 300 keer worden gebruikt voor één keer opladen … Je kan zelfs kiezen uit een regenboog van kleuren.

Tot zover deze opfriscursus over gezichtsreiniging vóór en na de training! Tot in de sportschool … zonder make-up.