Coiffure Awards

Topkapper Raoul van Delden wint de Avant Garde- en Pers-award!

Afgelopen zondagavond, 12 mei, zijn de winnaars van de Coiffure Awards bekendgemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Talkies-columnist Raoul van Delden van Raoul Hair & Beauty in Arnhem won de Avant Garde-award en de Pers-award! Gefeliciteerd!

Tijdens deze 32e editie van de Oscars onder de kappersprijzen ging wederom een gerenommeerde nationale en internationale jury in beraad. Raoul van Delden over zijn winst en de reden om mee te doen aan de Coiffure Awards: ‘Het is mijn hobby om creatief bezig te zijn op een andere manier dan in de salon!’

DE JURY BESLIST!

De topkapper toonde twee prachtige en kunstige reeksen, vol inspiratie. ‘Prachtige kunstwerken! Vorm is erg divers en het geheel maakt een waanzinnige collectie, die superinspirerend is. Dit is de nieuwe Hair Art. Een eyecatching serie die haar als materiaal een nieuwe interpretatie geeft, zonder daarbij de essentie uit het oog te verliezen.’ luidden de juryrapporten van de winnaar.

DE OVERIGE WINNAARS

Naast de onderscheidingen voor Raoul werden er nog elf Coiffure Awards uitgereikt. Rozan Zonneveld werd ‘Hairdresser of the Year’ en won tevens de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’. Agnes Westerman werd eerste in de categorie ‘dames in de regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’ en Francis Schroembges nam de award mee naar huis voor het onderdeel ‘dames in de regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg’. Louise Vlaar nam de award voor het onderdeel ‘dames in de regio Noord-Holland en Flevoland’ en de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ in ontvangst. Voor de categorie ‘heren Noord’ mocht Judith Jager de award in ontvangst nemen en Yvonne Kok voor ‘heren Zuid’. Het team van Capaldi in Leeuwarden ontving de ‘Team Award’ voor hun gezamenlijke inspanning. De ‘Consumer Award’, die ook dit jaar werd gekozen door het Nederlandse publiek, ging naar Saskia Bolk-Mölder en Indy de Kinderen werd door de jury geprezen als ‘Young Talent’.