Let’s celebrate

World Bee Day

Happy World Bee Day! Bijen zijn bij Guerlain al jarenlang een bron van inspiratie voor hun creaties. Daarom viert Guerlain World Bee Day vandaag, om de bijen éxtra in het zonnetje te zetten!

De stichter van Guerlain, Pierre-François-Pascal Guerlain, creëerde voor keizerin Eugenie ter gelegenheid van haar huwelijk met keizer Napoleon III een eau de cologne die hij ‘Eau de Cologne Impériale’ noemde. Aan de glasblazerij vroeg hij een flacon te ontwerpen versierd met keizerlijke bijen en een festoenmotief, geïnspireerd op de Vendôme-zuil. Zo ontstond de ‘Flacon aux Abeilles’ die al snel uitgroeide tot een icoon. De flacon is – nog steeds in het teken van de bij – eindeloos herbruikbaar en een mooie mix van luxe en duurzame ontwikkeling. De bij is inmiddels het symbool van Guerlain en een bron van inspiratie voor hun creaties. Ook staat de bij centraal in Guerlains relatie met kunst en blijft de bij de grote inspiratie voor hun artistieke samenwerkingen en creaties.

Ook de verzorgingslijn ‘Abeille royale’ dankt al tien jaar lang zijn efficiëntie aan de herstellende krachten van bijenproducten. De doeltreffende, amberkleurige en zinnenstrelende texturen zitten in mooie verpakkingen.

Daarnaast heeft Guerlain een partnership met de stichting GoodPlanet, om samen te bouwen aan een mooiere wereld. Samen delen zij de overtuiging dat ecologie en samenleven van jongs af aan aangeleerd moet worden en dat het belangrijk is dat de toekomstige generaties zich bewust worden van de uitdaging die duurzame ontwikkeling is. Samen willen ze de jongere generaties warm maken voor de bescherming van het bijenbestand.

Bekijk hier enkele Guerlainflacons, geïnspireerd op de bij: