Horoscoop oktober

Verandering is onvermijdelijk, want de revolutie is hier

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand duiken we samen met astrologe Maannomade in de verandering die we volgens het heelal moeten doormaken. 

Elke maand kijken we naar de invloed van een planeet op de maand die voor ons ligt. In de maand oktober kijken we naar Pluto, een langzame maar krachtige planeet die vanaf 8 oktober in Steenbok staat en ons laat inzien dat de wereld om ons heen moet veranderen. Pluto staat al sinds 2008 regelmatig in het sterrenbeeld Steenbok en zorgt dankzij dit sterrenbeeld voor een keiharde (maar langzame) transformatie als we het hebben over carrière, machtsverhoudingen, autoriteiten en stabiliteit. Denk hierbij niet alleen aan transformaties op de werkvloer, maar ook vooral aan veranderingen in de politieke sfeer en nieuwe leiders die aan de (wereld)macht komen. Alhoewel we niet direct persoonlijk iets merken van de invloed van Pluto (zoals we wel merken bij de invloed van de maan), zorgt het juist voor een langzame maar blijvende verandering voor de hele wereld.

Net als Mercurius gaat ook Pluto regelmatig een lange periode in retrograde, een fase waarbij de planeet een achterwaartse beweging maakt en daarbij een verminderde uitwerking heeft. Niet direct minder trouwens, maar meer naar binnen gericht waarbij we gaan reflecteren over de veranderingen die we zelf moeten ondergaan.

Sinds eind april heeft Pluto in retrograde gestaan waardoor we onszelf gingen voorbereiden op de verandering die komen gaat. Nu Pluto vanaf 8 oktober weer direct staat, zal hij weer zijn normale invloed uitoefenen. Alhoewel deze destructieve, maar transformerende planeet een groot effect heeft op onze kijk op de wereld, heeft het ook een persoonlijke invloed. Een doorbraak van de illusies die we onszelf hebben voorgehouden zodat we de waarheid weer ontdekken. Welke heftige doorbraak Pluto voor jou in petto heeft, lees je in de horoscoop van Talkies.  

Ram
20 maart t/m 19 april

Deze transformerende planeet zal je laten zien dat het tijd is voor verandering op het gebied van carrière. Een nieuw pad die je mogelijk in slaat, een verandering in functie of een keiharde fout die je moet maken of een ontslag zal er uiteindelijk voor zorgen dat je wel komt waar je zou moeten zijn. Het Voor ZZP’ers kan een faillissement ook best op de loer liggen… Pluto is niet aardig, maar Pluto zorgt uiteindelijk wel voor dat je het werk gaat doen dat voor jou bestemd is op de lange termijn.

Stier
20 april t/m 20 mei

Pluto gaat je nieuwe filosofieën geven, een frisse kijk of de wereld door levens veranderende gebeurtenissen die op je pad gaan komen. Tijd om buiten je comfortzone te kijken. Harde lessen, nieuwe avonturen of mooie ervaringen of die je op een nieuwe manier naar de wereld laten kijken. Een tijd waarbij je leert om de controle los te laten en je over te geven aan de avonturen die je te wachten staan, hoe eng en onzeker deze ook lijken.

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

Deze destructieve planeet zal voor jou best een heftige uitwerking kunnen hebben nu het in jouw gebied van dood, (her)geboorte en scheiding gaat staan. Hierdoor kan het best zijn dat je ergens afscheid van gaat nemen, nieuwe personen zal ontmoeten, geboorte zal meemaken of geheimen ontdekt die liever verborgen hadden moeten blijven. Confronterende ervaringen dus, die je zeker een stuk wijzer zullen laten worden.

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Op het gebied van relaties zal Pluto in Steenbok je leven opfrissen doordat je op een andere manier gaat kijken naar je partner. Denk hierbij aan veranderingen in de liefde, of het krijgen van een nieuwe kijk op je huidige relatie. Inzichten die je zal laten groeien en uiteindelijk zorgen voor een sterkere band.

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Pluto staat in Steenbok en zorgt daarbij voor verandering in je (mentale) gezondheid en in je routines. Een harde wake-up call die je laten inzien dat je zuiniger op je lichaam, maar ook op je mentale gezondheid moet zijn. Burn-outs kunnen hierbij best op de loer liggen, zeker als je al teveel hooi op je vork aan het nemen bent…

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Dankzij Pluto in Steenbok leer jij jezelf op een nieuwe manier kennen, waarbij er vooral aandacht is voor de manier waarop jij je uit. Zelfexpressie is hierbij belangrijk en je leert meer voor jezelf op te komen, je creativiteit te uiten (ja echt, ook serieuze Maagden!) maar ook kan je met een speelsere blik naar het leven kijken. Niet alleen naar de verantwoordelijkheden, maar juist naar de dingen die het leven elke dag een stukje leuker maken. Tijd om te leven dus, in plaats van geleefd te worden.

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Jouw huis en je thuis gaan de komende tijd een belangrijkere rol spelen waarbij je niet bang moet zijn voor veranderingen. Zowel op klein vlak als het veranderen van het interieur, als grote veranderingen zoals verhuizingen of een nieuwe familiedynamiek die ontstaat.

Winnie Harlow en Kim Kardashian zijn aanwezig bij FENDI 25th Anniversary in New York. Ben jij net als Kim Kardashian een Weegschaal? Dan herken je je misschien in de volgende eigenschappen. Een weegschaal is: populair, enthousiast, fascinerende en positief. Een Weegschaal heeft de gave alles in een gunstig daglicht te zien. Weegschaal is nieuwsgierig en leergierig, heeft een actieve snelle geest, waar veel mensen jaloers op zijn en niet aan kunnen tippen.

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Het is volgens Pluto tijd om voor jou als Schorpioen verandering aan te brengen op het gebied van communicatie. Als echte Schorpioen ben je voor anderen over het algemeen gesloten, maar Pluto zorgt voor verandering. Denk hierbij onder andere aan nieuwe manieren van open communicatie en het stellen van grenzen om beter voor jezelf te zorgen. Tijd om voor jezelf op te komen dus, maar ook om jezelf open te stellen voor anderen door je muur te laten zakken.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Financiën, als impulsieve Boogschutter een hellend vlak als je in je shopping modus zit. Nu transformerende planeet in Steenbok staat, ga je op een andere manier naar niet alleen je financiën kijken, maar ook de stabiliteit die je ervaart. Pas dus goed op voor dure rekeningen die er aan zitten te komen. Zorg dus maar goed voor je spaargeld en kijk naar manieren om je inkomsten te vergoten.

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Pluto die direct staat in je eigen sterrenbeeld zorgt voor een persoonlijke transformatie, waarbij je op een andere manier naar jezelf gaat kijken. Denk hierbij aan plannen om af te vallen, radicale veranderingen aan je uiterlijk of een deuk/boost van je zelfvertrouwen. Je gaat jezelf in een nieuw daglicht zien waarbij het doel is dat jij jezelf op een nieuwe manier leert waarderen.

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Verwacht door de invloed van Pluto op jouw gebied van vriendschappen en samenwerkingen veranderingen. Tijd dus voor het afscheid nemen van oude vriendschappen die jouw aandacht niet meer waard zijn, of nieuwe samenwerkingen die op je pad komen  om je verder te helpen. Verandering is goed, maar niet altijd makkelijk..

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Als laatste sterrenbeeld van de dierenriem heeft Pluto ook voor jou een transformatie op de planning staan op het gebied van spiritualiteit. Je leert jezelf op een betere manier kennen, wordt bewuster van je eigen intuïtie, maar laat ook inzien dat je moet werken aan vergeven van het verleden. De trauma’s uit je verleden krijgen hierbij langzaam een plekje zodat ook jij weer verder kan. Grote psychologische groei staat je dus te wachten.