5x

Verrassende sporten die wél mogen

Tijdens de langdurige sluiting van de sportscholen tijdens deze lockdown hebben we o zoveel behoefte aan een lekkere, intense HIIT-workout. Maar helaas moeten we nog altijd meer geduld hebben. Dit zorgt er wel voor dat er creatieve sporttrends ontstaan. Check ze hier!

Padel

At the moment helemaal hot & happening: padel! Padel is de snelst groeiende sport ter wereld. In Spanje zijn er intussen meer padelspelers dan tennisspelers, maar ook in Nederland blijft de populariteit ervan alleen maar toenemen. Sinds 2015 is er zowat jaarlijks een verdubbeling geconstateerd, zowel wat het aantal spelers als het aantal clubs en banen betreft. Je merkt ook dat je steeds eenvoudiger benodigdheden kunt kopen. Fijn met padel is dat je de sport redelijk snel oppikt, sneller dan tennis.

Mindfulnessworkouts

Sinds 2020 wordt de vraag naar mindfulnessworkouts steeds groter. Er is behoefte aan meditatie- en ademhalingslessen en ook de speciale Wim Hof-workouts zijn erg populair. Dit komt voornamelijk door de lockdowns, coronadepressies en het vele binnenzitten. Ook in 2021 krijgt OneFit bijvoorbeeld opnieuw veel vraag naar dit soort lessen om thuiswerkers, ouders en iedereen met de behoefte hieraan een uitweg te bieden in de dagelijkse sleur. Mindfulnesslessen, meditatie- en ademhalingslessen zullen een groei laten zien. 2021 is een jaar van zelfontplooiing, mentale gezondheid en een fitte, gezonde mindset!

Peloton

Spinningworkouts gebeurt lang niet alleen maar in zwetende, dampende studio’s. De verschuiving begon in 2012 toen een klein merk genaamd Peloton thuislessen organiseerde vanuit hun studio in NYC. Een spinningfiets met tablet en een uitgebreid program van onlinelessen zowel live als on demand; je logt in, wordt opgenomen in een community en klaar ben je. Het bedrijf groeit als een speer en deze trend waait binnenkort over naar ons eigen kikkerlandje.

Thuis sporten

Niet geheel verrassend, maar wel actueel: thuis sporten. In tijden van corona, lockdowns en gesloten sportscholen leidt ertoe dat veel mensen thuis zijn gaan sporten. Sporters gaan steeds vaker thuis voor een workout wanneer ze bijvoorbeeld geen tijd of zin hebben om naar de sportschool te gaan. Veel mensen hebben ook diverse sportspullen gekocht om thuis ook pittige workouts in elkaar te kunnen zetten. En als je deze spullen dan toch hebt liggen, waarom zou je ze dan niet gebruiken?

Touwtjespringen

Misschien wel de beste alles-in-een training? Touwtjespringen. Goedkoop én veelzijdig. Het is de ideale training voor thuis. Werk aan je coördinatie, uithoudingsvermogen, timing, balans, snelheid, kracht én explosiviteit. De nieuwe Crossrope-trainingsapp bijvoorbeeld geeft je toegang tot effectieve trainingen, met je springtouw! Of je nu op zoek bent naar een snelle workout onderweg of een leuke fitnessuitdaging.

Fotografie OneFit