Wishlist wellness resorts

4x wellnessresorts voor op je bucketlist

Een lange zinderende zomervakantie? Sure! Maar onderzoek wijst uit dat een (lang) weekend weg – waar je body en mind tot rust komen – hetzelfde, als niet een beter effect op je immuunsysteem heeft! Talkies pleit voor een welverdiend lang weekend weg naar één van deze waanzinige wellnessresorts op niet te lange afstand. Bucketlist material!

THALASSA SPA ANASSA – Griekenland

Dit hotel is onderdeel van het geliefde Cypriotische familiebedrijf Thanos Hotels & Resorts. Gebaseerd op het concept van een gezondheidsretraite in Romeinse stijl, biedt de Thalassa Spa in Anassa, Cyprus, een uitgebreid scala aan therapieën, van holistische rituelen tot Thalassotherapie. Een behandeling die is gebaseerd op de herstellende voordelen van de zee. Sinds afgelopen zomer biedt de spa een menu van exclusieve behandelingen met de wetenschappelijk gedreven producten van Professor Augustinus Bader. Augustinus Bader is een wereldwijd erkende biomedische wetenschapper, arts en toonaangevend expert in regeneratieve huidverzorging. Baders prijzige ‘The Cream’ is pas drie jaar oud en overtreft nu al productlegendes zoals La Mer en Estée Lauder’s Advanced Night Repair. Spa Anassa is ideaal voor een weekend weg met je vriendin of je man!

BELLEVUE SPA HOTEL LOSINJ – Kroatië

Lošinj is een Kroatisch eiland in de noordelijke Adriatische Zee. Het staat bekend om zijn opvallende baaien en rijke vegetatie. En het Bellevue Spa Hotel in Lošinj is een waar pareltje tussen de wellnessresorts. Meermaals bekroond met prijzen en het geniet lovende reacties van nationale en internationale gasten. Bij aankomst snuif je de zoete geur van de weelderige omliggende natuur op die de zinderend warme zomers er losmaken. Kroatië is dé plek waar je wilt zijn de komende zomer(s) en dit bijzonder exclusieve hotel is een must visit als je rust zoekt, authenticiteit en wellness. Fijn weetje is dat het hotel de samenwerking is aangegaan met het Nederlandse wellnessmerk The Tides Wellness. Het merk staat voor hun honderd procent natuurlijke producten. Alle ingrediënten in de formules zijn duurzaam geproduceerd en volledig biologisch afbreekbaar. Ze zijn vegan, genderneutraal, multifunctioneel en dierproefvrij. Wij zeggen; een win-winsituatie voor mens en milieu. Wij overwegen een lang weekend, alleen, in het Bellevue Spa Hotel in Lošinj!

MANDALI – Italië

Uit initiatief van de twee vrienden Wouter Tavecchio en Wildrik Timmerman is Mandali ontstaan. Deze bijzondere en duurzame plek, dat een kleine zestig gasten kan faciliteren, bezoek je niet voor de wellness alleen. Hier ga je all the way. Mandali is een waar retraitecentrum waar je naartoe gaat om je geestelijke welzijn te bevorderen. Een uurtje rijden van Milaan, in de glooiende heuvels uitkijkend op het rustgevende Lago d’Orta, ligt deze bijzondere pek gerund door non-profit organisatie Stichting Mandali. Hier kun je loskoppelen van je drukke bestaan door onder andere meditatie en yoga. De architecten van Mandali hebben het gevoel van een rustiek bergdorpje weten te vangen in hun ontwerp. Het body-care centrum biedt complete ontspanning met onder meer een Turks stoombad, sauna en zwembad. Maar ook holistische massages, healings en andere bijzondere behandelingen. De drie tot vijfdaagse Mandali Experience-ervaring is voor iedereen aan te raden!

SHA – Spanje

SHA wellness clinic bezoek je wanneer je je vitaliteit weer op peil wilt krijgen. De clinic biedt een holistische visie op je welzijn. Op basis hiervan geniet je een op maat gemaakt programma. Dit alles komt uit de persoonlijke ervaring van de oprichter van de clinic, Alfredo Bataller Parietti. Uitgedaagd door een kwakkelende gezondheid besloot hij samen met een arts zijn conditie aan te pakken met een combinatie van de juiste voeding en integratieve geneeskunde, en genas. De SHA-methode brengt wetenschappelijke ontwikkelingen samen met geneeskunde en effectieve natuurlijke therapieën met speciale aandacht voor gezonde en evenwichtige voeding. Not your regular wellness! Je kunt bij SHA all out! Van baanbrekende wetenschappelijke behandelingen zoals celtherapie en gentherapie tot en met het allernieuwste post-Covid-programma voor mensen die nadelige gevolgen ervaren van het virus. Voor jezelf of samen met je partner. Wie wil er niet langer en gezonder leven? Absolute aanrader!