Vissenseizoen

Tussen de sterren en de maan

Voorspellingen voor 2020: Het Jaar van de Rat

In China wordt nog vrij sterk vastgehouden aan tradities, waaronder het vieren van Chinees Nieuwjaar! Vanaf 25 januari, de eerste dag van de nieuwe maan, wordt de start van een nieuw jaar gevierd met veel gezelligheid en eten. Dit jaar wordt het festival gemarkeerd door de start van een nieuw jaar in sterrenbeeld Rat in het element Metaal. De Chinese astrologie is anders dan de astrologie die je normaal leest. Geen Ram, Stier en Weegschaal, maar juist Tijger, Rat, Draak of Os met elk hun eigen kenmerken en daarnaast nog invloeden van verschillende elementen! Fascinerend dus.

Van alle indrukwekkende sterrenbeelden in de Chinese astrologie, is Rat het eerste sterrenbeeld van een nieuwe cyclus. Volgens de mythe speelde de Rat namelijk vals tijdens een race die door de Jade Keizer werd georganiseerd. Hij won de race door stiekem mee te liften tijdens de race en voor de finish snel over de finishlijn te springen. Door het winnen van de race werd de Rat het eerste sterrenbeeld van de twaalfjarige cyclus. Omdat 2020 de start is van een nieuwe cyclus, wordt het een jaar vol nieuwe mogelijkheden en kansen. Ongeacht je sterrenbeeld! Volgens de Chinese astrologie wordt 2020 dankzij de Metaal Rat een jaar vol nieuwe mogelijkheden, luxe, overvloed en carrièredromen! Met onderstaande tips wordt het een extra indrukwekkend jaar om niet te vergeten.

Wees opportunistisch!

Rat is het eerste sterrenbeeld van de Chinese astrologie en daarom vormt 2020 een schone lei om volledig naar je hand te zetten. Als start van een nieuwe 12-jarige cyclus is dit de kickstart om nieuwe ideeën of projecten op te zetten.

Carrière in the rise!

Het jaar van de Rat staat bekend als het jaar van veranderingen en nieuwe mogelijkheden. Extra reden om dus vooruit te kijken naar de mogelijkheden die op jouw pad kunnen komen. Dankzij het creatieve element die het Ratjaar met zich mee brengt is het goed om buiten de bewandelde paden te gaan kijken.

Zorg goed voor jezelf

Rat is in de Chinese astrologie een hardwerkend sterrenbeeld en zit nooit stil. Zeker met de projecten die op jouw pad kunnen komen, kan het lastig zijn om nee te zeggen. Pas daarom komend jaar extra goed op voor een te hoge werkdruk en slechte werk-/privébalans! Die burn-outs kunnen iedereen overkomen.

Los familieconflicten op

Familie heb je niet voor het kiezen en dat geeft soms wrijving. In het jaar van de Rat is het tijd om verandering aan te brengen, want het aansterken van de familiebanden wordt dit jaar extra belangrijk! Los eventuele conflicten op en kijk naar gulden middenwegen. Want de positieve energie die jij uit aan de belangrijke mensen om je heen, geleiden dankzij het Metaalelement ook terug naar jou. Familie is alles in 2020!

Investeer extra in bestaande vriendschappen

In het jaar van de Metaal Rat staat het vormen van sterke sociale banden voorop. In plaats van te netwerken en nieuwe contacten te leggen, is het goed om komend de aandacht te verleggen naar het opbouwen van bestaande vriendschappen. Niet alles dat al goed is hoeft dit jaar te veranderen.

Investeren!

2020 staat niet alleen in het teken van Rat, maar ook van het element Metaal. Met deze sterke invloed van sterk en stabiel Metaal is het een goed idee om te kijken naar extra beleggingen of investeringen. Zeker wanneer de investeringen in metalen zijn, kan het een interessant jaar worden. Jaar van het Rat is niet voor niks het jaar van geluk en voorspoed…

Geniet van luxe

2020 staat naast investeren en werken aan je carrière, ook voor de komst van voorspoed en luxe in de Chinese cultuur. Investeer daarom niet alleen in beleggingen, maar ook duurdere luxe artikelen. Wat je hebt, mag gezien worden.

Sparen

Laat jouw rekening dit jaar investeringen of het kopen van luxe artikelen niet toe? Dan wordt 2020 voor jou het jaar om te werken aan je spaarrekening! Volgens de Chinese astrologie is Ratten een sterrenbeeld dat goed in sparen is en vooruit kan met minder. Kijk daarom dit jaar extra goed naar je inkomsten en uitgaven want die dagelijkse koffie to go kan echt wel minder.

Besteed extra aandacht aan je intuïtie

In de drukte van de dag zijn we geneigd onze intuïtie te onderdrukken. Het Chinese sterrenbeeld Rat staat er gelukkig om bekend een sterke intuïtie te hebben. Gebruik daarom komend jaar om juist extra aandacht te geven aan onderbuikgevoelens en minder aan de zorgen die door je hoofd spelen. Vooral als het gaat om belangrijke zaken doe je er goed aan om niet alleen je hersenen te laten spreken, maar ook je gevoel…

Wees oprecht

Volgens de Chinese mythe heeft de Rat flink vals gespeeld tijdens de race om het allereerste sterrenbeeld van de cyclus te worden. De start van dit jaar kenmerkt zich dus ook door de valse charme die de Rat met zich meebrengt. Ga niet voor de shortcuts, de makkelijke mogelijkheden of een leugentje om bestwil. Wees puur, werk hard en zorg voor een zuiver hart in elke beslissing.

Familieplanning

Volgens de Chinese astrologie is het jaar van de Rat een goed jaar om aan kinderen te beginnen omdat dit jaar de vruchtbaarheid extra versterkt. Daarnaast staan kinderen die in het jaar van de Metaal Rat geboren worden, er om bekend dat zij een stabiel leven krijgen met veel voorspoed. Wie wil dat nou niet voor zijn kinderen?