WILMA MESMAN

Zo formuleer je de succesformule voor je leven

Als je bekend bent met visualisatie en manifestatie, weet je dat het belangrijk is om positief te denken. Zorg dat je op een hoge frequentie leeft om het universum te laten weten hoe jij je leven wenst. Makkelijk gezegd, maar nergens staat hoe dat dan werkelijk moet. Bestsellerauteur Wilma Mesman deelt graag haar kennis.

Het is belangrijk dat je weet wat je wilt om het met heel je hart te kunnen wensen. Een bestelling bij het universum zonder de overtuiging dat het ook geleverd wordt, heeft geen enkele zin. Vragen, vertrouwen en dankbaarheid zijn de sleutelwoorden om te ontvangen wat je voor jezelf voor ogen hebt. Het maakt werkelijk niet uit wat! Wil jij jouw lang begeerde sportauto, die ene topbaan of dat designhuis? Vraag het! Door alles in jouw denken en doen af te stemmen op de frequentie van jouw wens, kan het universum, ofwel de oneindige intelligente energie, het ontvangen. Dat is de voorbereiding van het manifesteren.

Vanzelfsprekend stap je daar het liefste direct op over, maar ja, dat is nu weer zo mooi van de wetten van het universum; die bepalen, niet jij. Jij mag steeds vragen, vertrouwen en dankbaar zijn. Hoe dankbaarder je bent, hoe sneller je ontvangt. Zie dankbaarheid als een katalysator van het universum. Je kunt voortdurend dankbaar zijn: voor een goede nachtrust, voor je gezondheid, voor je inkomen, voor de omstandigheden waarin je leeft, voor het water dat zo vanzelfsprekend uit de kraan komt, voor de huishoudelijke hulp die weer lekker geweest is, of voor de heerlijke lunch die je vandaag had. Verzin het maar, neem niets voor lief of beschouw iets als vanzelfsprekend.

Wees je bewust van hoe waardevol al die kleine of ‘normale’ dingen zijn en zeg simpelweg ‘dank je wel’ tegen het universum als je er weer profijt van hebt. Heb je nu al een paar dingen in gedachten waarvoor jij altijd dankbaar bent? Sluit je ogen even een momentje en bedenk hoe blij je bent. Voel de blijheid in je lichaam. Merk wat het met je doet. Ongemerkt wordt je gevoelsmatig even opgetild. Geniet van dat heerlijke gevoel en zeg tegen het universum: ‘Dankjewel dat jullie mij dit geven.’

Nu gaan we geruisloos door naar visualiseren. Neem bijvoorbeeld jouw droomhuis. Zorg dat je voorafgaand volledig en positief hebt uitgeschreven hoe het eruit ziet. Heb je ook plaatjes verzameld en samengevoegd in een visionboard? Nog beter! Sluit nu opnieuw je ogen. Bedenk hoe je door de straat loopt waar jouw droomhuis staat. Ervaar hoe je de net ontvangen sleutel in het slot steekt en voel de euforie van het binnenstappen in jouw huis, jouw droom, jouw wens die je nu als werkelijkheid is. Je stapt over de drempel en je kijkt om je heen.

LEES OOK: VERANDER JE LEVEN, VERANDER DE GEDACHTEN

Alles is zoals je altijd gedroomd hebt en nu heb je letterlijk de sleutel in handen en sta je binnen. Voel je het? Mooi! Dit kun je uiteraard toepassen op alles wat je wenst. Essentieel is het gevoel van het ervaren dat je het al hebt. Dát is nu precies hoe je met het universum communiceert. De energie verstaat geen woorden of beelden. Het verstaat frequenties, ofwel: de trilling die jij uitzendt op het moment dat je je voorstelt de sleutel in handen te hebben. Met jouw gelukzalige gevoel vertel je het universum wat je wilt. Houd dat gevoel vast, in vol vertrouwen dat het universum jou verstaat en jouw verzoek vervult.

Wat ook heel belangrijk is hierbij: deel met niemand jouw bestellingen bij het universum. Houd het geheim. Er mag namelijk geen greintje twijfel op vestigen. Niet van jou, niet van een ander. Op het moment dat iemand kritische opmerkingen erover plaatst en er twijfel op geprojecteerd wordt, is de magie van het visualiseren, manifesteren en de bijbehorende frequentie verbroken. Twijfel is een negatieve, lage frequentie en jouw wens is een hoge, positieve frequentie. Alleen op de hoge frequentie kan iets manifesteren. Zodra jij twijfelt aan de vervulling van jouw verzoek, projecteer je twijfel in de energie. Met als gevolg dat het universum zegt: ‘Jouw verzoek (twijfel of het lukt) is mijn opdracht’ en weg is je oorspronkelijke bestelling! Houd je gedachten zuiver en blijf in de ‘vragen, vertrouwen, dankbaarheid’ – flow. Dan komt het zeker!

Wilma Mesman is zakenvrouw, auteur en expert op het vlak van bewustzijnstransformatie en the
law of attraction. Lees hier meer over haar.