The Law of Attraction

Verander je leven, verander je gedachten

Jij bepaalt met jouw gedachten hoe je leven eruit ziet. Dat is geen loze belofte, het is wetenschappelijk onderzocht. Het heeft alles te maken met The Law of Attraction en kwantumfysica, de wetenschap die hieraan ten grondslag ligt. Het maakt niet uit waar jouw wieg gestaan heeft, alles is mogelijk. Als je het zelf maar toestaat. Dat klinkt misschien onwerkelijk voor je en dát is nu precies wat je blokkeert om het te bereiken. Auteur Wilma Mesman vertelt je graag meer over dit onderwerp.

Vanzelfsprekend is er een verandering van de mindset nodig en die kan iedereen toepassen. Het gaat om jouw verbinding met de alles omvattende energie, oftewel: het universum. Eenvoudig gezegd, je ontvangt wat je bestelt bij het universum. Vraag je je nu af hoe je dan eigenlijk bestelt? Zie het als een online webshop. Je kiest, klikt, betaalt en ontvangt. Dit doe je zonder enige twijfel en in de volledige overtuiging dat jouw bestelling kort daarna arriveert. Als het binnen komt ben je blij met je pakketje en het proces is afgerond. Zo werkt het universum ook. Een bestelling doe je zonder voorbehoud en zonder twijfel, maar door overtuigd te zijn van een gedachte of een gevoel dat hoort bij het reeds ontvangen van jouw bestelling. Eigenlijk plaats je onbewust de hele dag door bestellingen bij het universum. Een mens heeft wel 60.000 gedachteflitsen op een dag.

Negatieve gedachten

Iedere flits is een bestelling. Die kunnen dus negatief of positief zijn. Als jij voortdurend denkt aan je financiële problemen, aan de zorgen om je kinderen, de ruzie met de vrienden, of hoe zwaar je baan is, dan bestel je dus onbewust doorlopend dát bij het universum. Je denkt immers aan niets anders en het universum geeft wat je vraagt. Zo eenvoudig is het. Het is dus belangrijk om jouw negatieve gedachten – en de daarmee gepaarde gevoelens – te vervangen door positieve. Denk aan hoe het voelt wanneer er steeds voldoende geld op je bankrekening staat om al je kosten te betalen, hoe het is als je kinderen soepel hun pad vinden, ervaar in gedachten hoe het contact met vrienden in volledige harmonie verloopt en hoe leuk je baan is. Dit kan heel onwerkelijk klinken omdat het voor je gevoel zo ver van de werkelijkheid af staat. Nu lees je het zelf al: ‘voor je gevoel’. Gevoel vertelt wat in jouw bewustzijn of onderbewustzijn aanwezig is. Gevoel geeft exact weer wat je voortdurend visualiseert. Als je je gedachten en gevoel aanpast, verandert jouw toekomst.

Geloven

Het universum en de oneindige energie zijn zo onvoorstelbaar intelligent. Het zorgt dat jouw bestelling er komt. Het enige dat jij hoeft te doen is erin geloven. Vertrouw op het universum dat het voor jou zorgt. Iedere scepsis is wéér een negatieve bestelling. Je moet dus van jouw negatieve gevoelens omschakelen naar positieve bestellingen. Dat kun je op verschillende manieren bereiken door de volgende methoden toe te passen.

LEES OOK: ZO WORD JE JOUW ANGSTEN DE BAAS

Positief en negatief

Maak een lijst met links wat je echt niet meer wilt. Schrijf nu daarachter hoe je het wel wilt. Let op: omschrijven hoe je het wenst bevat geen ontkenningen, want het universum verstaat alleen de lading. Als links staat: mijn baan is veel te belastend, het put mij uit. Dan staat rechts: ik geniet van mijn baan die ik met gemak volbreng. Formuleer uiterst zorgvuldig. Als je lijst klaar is scheur je hem doormidden en gooi je links weg. Nu heb je jouw rechtse, positieve lijst over. Deze lees je dagelijks minimaal één keer door waarbij je voelt wat er staat. Dit heeft natuurlijk geen zin als je het leest en direct daarna weer denkt: ‘maar mijn zorgen krijg ik toch nooit weg.’ Dit is een proces wat toewijding en inzet vraagt. Het helpt als je iedere keer dat je toch een negatieve gedachte hebt, deze direct vervangt door een positieve. Denk je aan geldzorgen? Creëer dan direct het plaatje en gevoel van overvloed. Doorbreek steeds opnieuw het negatieve patroon. Blijf niet hangen in wat was, focus op wat onderweg is.

Dankbaarheid

Nog een manier: voel dankbaarheid. Als je ook maar de kleinste financiële meevaller hebt, voel dan de blijheid en stuur die met jouw dank naar het universum. Ieder lichtpuntje grijp je aan om dankbaar te zijn. Komt er niets of lukt het niet? Haal dan het gevoel terug van een moment in het verleden waarop je heel blij was en gebruik dat als bruggetje naar het goede gevoel. De blijheid en het fijne gevoel dat daarbij hoort, zijn essentieel om jouw wensen aan het universum duidelijk te maken. Je communiceert met het universum door het gevoel door te geven dat bij jouw bestelling hoort.

Bewustwording

De eerste tijd zal je echt heel hard moeten werken aan jouw bewustwording van wat je nu eigenlijk voortdurend denkt. Het vraagt aandacht, oplettendheid en toewijding. Als je dat kunt realiseren en structureel negatieve flitsen vervangt door positieve visualisaties en gevoelens, merk je direct dat je leven een andere wending neemt. Soms merk je het al direct, maar na enkele weken zeker. Want, het universum geeft wat je vraagt. Altijd.

Wilma Mesman is zakenvrouw, auteur en expert op het vlak van bewustzijnstransformatie en the
law of attraction. Lees hier meer over Wilma.