Summer vibes

Zo kom jij fit én happy de zomer door

Tijdens warme zomerdagen hebben we vaak geen zin om in de hitte te sporten. Wel willen we optimaal genieten van heerlijke hapjes en drankjes in de zon op het terras, in het park of op het strand. Om toch een beetje in shape te blijven deze zomer delen wij hier vier tips van Bas personal trainer en eigenaar van B-One Training, om de zomer fit én happy door te komen.

IJsjes

Niet zo lekker als even afkoelen met een heerlijk fris ijsje tijdens hoge temperaturen. Vaak zitten ijsjes vol calorieën en suikers. Uiteraard mega lekker, maar mocht je op de calorieën willen letten dan is een waterijsje beter dan soft-, sorbet- en roomijs. Kies bijvoorbeeld voor een raketje, die maar 46 kcal telt!

Cocktails

Ook alcohol is een echte caloriebom. Vaak hoor je dat rode wijn goed voor je is, het je hart versterkt en er zelfs slanker van zou worden. Maar een rood wijntje is natuurlijk geen frisse dorstlesser tijdens een dagje strand. Een verfrissende cocktail met wodka en spa rood bevat maar 85 calorieën, 0 gram vet en geen koolhydraten. Maak het helemaal af met een lekker citroentje en ijs. Laat die zomer maar komen!

Strakke billen

Train jij je suf voor een killer booty? Met deze oefening train je je bovenbenen en je billen. Plaats je achterste voet op een verhoging van ongeveer 30-40 cm, span je buikspieren goed aan en zak helemaal naar beneden zodat je knie in een hoek komt van 90 graden. Kom weer helemaal omhoog en herhaal deze beweging acht tot vijftien keer. Dit kan je natuurlijk op een zonnige dag ook in de tuin of in het park uitvoeren. Ook is samen sporten veel leuker dan alleen, dus vraag een sportbuddy om een lekkere wandeling te maken of een workout op het strand.

Beloning

Last but not least: beloon jezelf! Ben jij op vakantie vroeg opgestaan om een stukje hard te lopen of baantjes te trekken in het nét iets te koude zwembad? Heel goed! Het is belangrijk om jezelf met beloningen te motiveren. Je hebt een doel behaald, dus de hoogste tijd om jezelf te verwennen met wat lekkers, een fijne massage op het strand of een leuke nieuwe bikini.