Mooi initiatief

Charlie’s Travels steunt lokale ondernemers in Afrika

Door de coronacrisis ligt de reissector stil. Vakanties zijn gecanceld en droomreizen worden even uitgesteld. Ook de lokale ondernemers die (financieel) afhankelijk zijn van toerisme worden hard getroffen. Speciaal voor hen lanceert reisbureau Charlie’s Travels de bijzondere streamingsdienst ‘Charlies and chill’: een online streamingkanaal met bingewatchwaardige reisdocu’s die zijn opgenomen in Afrika. Voor iedere gekeken video doneert Charlie’s Travels €0,10 aan lokale ondernemers.

Charlie’s Travels is een Nederlands reisbureau dat gevestigd is in Afrika, dat de afgelopen jaren met een eigen productieteam rondreisde op Afrikaans grondgebied. Van de gebaande paden af dwars door de bush, want nieuwe routes en partnerships ontwikkel je niet achter je laptop in een kantoor. Het reisbureau beschikt inmiddels al over meer dan 250 reisfilms van 13 verschillende Afrikaanse landen. De indrukwekkende beelden zetten Afrika in een totaal ander perspectief nu de reislustige Nederlanders gedwongen thuis zitten.

Reisinspiratie vanaf de bank

Met de streamingsdienst maakt Charlie’s Travels van de nood een deugd. Reisliefhebbers kunnen vanaf de bank genieten van een beetje vakantievreugde én dragen bij aan de steun van lokale ondernemers in Afrika, die hun geld verdienen met toerisme. Zo wil het reisbureau op een creatieve manier iets terugdoen voor de ondernemers. Door de coronacrisis worden zij geconfronteerd met grote financiële gevolgen. Helaas beschikken de lokale ondernemers niet over reserves en is er geen overheidssteun. Voor iedere gekeken video wordt €0,10 gedoneerd aan de lokale ondernemers en initiatieven. Samen met vrienden of familie hebben kijkers binnen no time een weeksalaris voor een ranger bij elkaar gekregen. De kijker kiest aan welk project het geld gedoneerd wordt. De docu’s en de verschillende projecten spelen in op het bewustzijn, waarmee Charlie’s Travels hoopt de toekomst van het reizen positief te veranderen!

Check www.charlies-travels.com voor meer info!