Staycation.amsterdam

Citytrips naar eigen hoofdstad

Reizen naar het buitenland zit er nog éven niet in, maar voor een vakantiegevoel hoef je helemaal niet ver te reizen. Het nieuwe platform staycation.amsterdam biedt vanaf nu de allerleukste lokale staycation packages aan van de meest bijzondere Amsterdamse hotels. Tijd voor een citytrip naar eigen hoofdstad!

Met het negatieve internationale reisadvies, dalende omzetcijfers voor de hotels en de dramatische invloed van de crisis op de horeca neemt staycation.amsterdam het heft in eigen handen. Het platform motiveert Nederlanders om dit jaar op vakantie te gaan in onze eigen prachtige hoofdstad. De website biedt fijne verblijven in mooie hotels, met daarbij speciale toevoegingen als lokale proeverijen en stadswandelingen. De packages worden verdeeld onder categorieën op basis van thema’s, prijzen en faciliteiten. Dit is hét ultieme moment om de mooiste delen van Amsterdam te (her)ontdekken!

Hart voor Amsterdamse hotels

Het idee is geboren vanuit de hotelindustrie en is een uniek initiatief om de markt samen te bewerken. Initiatiefnemers zijn Eline Zweegers-Annink en Sophie Janssen van Lore Group (Pulitzer Amsterdam & Kimpton De Witt) en Nicolas Fissendjidis (Orange Hotel Marketing). Met staycation.amsterdam willen zij de Amsterdamse hotels een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd, zodat de de hotels zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen met waar hun passie ligt: het verwelkomen van gasten én het mooiste van Amsterdam bieden.

Hotels openen (gelukkig) langzaam weer hun deuren en de boekingen van Nederlanders komen voorzichtig weer op gang. Het Ambassade Hotel bleef de afgelopen weken open en hebben, naast delivery vanuit Brasserie Ambassade, een speciaal staycation-arrangement gecreëerd – inclusief een driegangendiner. Uiteraard volgens alle richtlijnen én met succes! Het concept is al populair bij vele Amsterdammers die even een andere omgeving willen. Inmiddels telt het platform meer dan 25 unieke hotels, waaronder Hotel Jakarta, Hotel de l’Europe, Pulitzer Amsterdam en The Dylan. De packages worden rechtstreeks bij de hotels geboekt en de deelnemende hotels betalen dan ook geen commissiekosten per boeking, alleen een kleine lidmaatschap-fee om het platform in de markt te zetten.

Staycation in Nederland

Vanwege het beginnende succes van Amsterdam en belangstelling van hotels vanuit de rest van het land, wordt het platform half mei uitgebreid naar Staycation Nederland. De website heeft het doel de allerbeste verblijven en deals te bieden vól nieuwe ervaringen in eigen land: een unieke staycation!

Boek jouw citytrip hier.