10x

De leukste virtuele museumbezoekjes

Velen van ons hebben reisplannen moeten annuleren en we brengen de komende tijd vooral thuis door. We kunnen voorlopig even niet op reis, maar dat betekent niet dat onze wanderlust ook weg is. Speciaal voor reisliefhebbers heeft Holidu een lijstje gemaakt met de 10 populairste musea en kunstgaleries in Europa, die je gewoon vanaf je bank kunt bezichtigen. Trek je chilloutfit aan en geniet van de cultuur van deze geweldige musea!

Le Musée du Louvre, Parijs

We beginnen onze online cultuurtour in de stad van de liefde. De musea in Parijs zijn immens populair en het Louvre is het grootste kunst- en antiekmuseum ter wereld, met wereldberoemde stukken zoals de Mona Lisa en de Victory of Samothrace. Ook is het Louvre het meest populaire Europese museum op Instagram – met meer dan 4 miljoen posts!

The State Hermitage Museum, Sint-Petersburg

We vliegen virtueel verder naar het oosten en landen in Sint-Petersburg. Voor al bijna twee eeuwen is de keizerlijke hoofdstad van Rusland de thuisbasis van het grootste museum ter wereld, in termen van exposities. De collectie van The State Hermitage omvat meer dan 3 miljoen kunstwerken en artefacten van wereldcultuur. Allemaal virtueel te bekijken op hun uitgebreide online platform.

British Museum, Londen

Londen: hét cultureel centrum dat wacht om virtueel verkend te worden. Het British Museum biedt alle middelen die je nodig hebt om de geschiedenis in te duiken. Het museum bevat één van de belangrijkste collecties ter wereld en illustreert de evolutie van de mens – van het begin tot het heden. Scroll door de eeuwen heen en ontdek kunst, geschiedenis, religie, conflicten en meer.

Rijksmuseum, Amsterdam

Op de virtuele veerboot varen we naar Amsterdam, om het Rijksmuseum te bezoeken. Ben je er al eens geweest? Ook dan is het zeker de moeite om online een kijkje te nemen. Het museum heeft vele tentoongestelde werken gewijd aan de schone kunst, ambacht en rijke geschiedenis van ons land.

Musée d’Orsay, Parijs

Een ander prachtig museum in de Franse hoofdstad is het Musée d’Orsay, een museum met de grootste collectie impressionistische en post-impressionistische werken ter wereld. De online collectie geeft jou de kans om vele werken te bezichtigen. Van olieverfschilderijen en werken op doek, tot thema’s rond het impressionisme en de Franse geschiedenis.

Musei Vaticani, Vaticaanstad

Een kunstreis door Europa is voor kunstliefhebbers niet compleet zonder bezoek aan Musei Vaticani. De Vaticaanse musea in de Italiaanse hoofdstad Rome herbergen een grote collectie van openbare kunst en beeldhouwkunst, die door de eeuwen heen door de rooms-katholieke kerk werd verzameld.

Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Parijs

Het Musée d’Art Moderne in Parijs, ook wel MAM genoemd, bezit een collectie moderne en hedendaagse kunst uit de 20e en 21e eeuw. Blader door de online archieven om de indrukwekkende werken van de meest prominente kunstenaars te bekijken, zoals Henri Matisse, Robert Delaunay en vele anderen.

Tate Britain, Londen

Is Britse kunst helemaal jouw ding? Dan is Tate Britain het ideale kunstmuseum voor jou. Het museum biedt virtuele rondleidingen door de zalen, met een chronologische weergave van de grootste Britse kunstenaars aller tijden. Klik gemakkelijk door de collectie heen, in volgorde van decennium, en je krijgt een duidelijk overzicht van de Britse kunst van 1545 tot nu.  

Van Gogh Museum, Amsterdam

In onze hoofdstad bezoek je online het kunstmuseum dat is vernoemd naar één van de beroemdste én meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis van de westerse kunst: Vincent van Gogh. Het beroemde museum is geheel gewijd aan de werken van Van Gogh en heeft een geweldige online sectie, die je toegang geeft tot het leven en de werken van de kunstenaar. Ook heeft het Van Gogh veel kindvriendelijke middelen, die perfect zijn om kinderen te vermaken en te onderwijzen.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid

We sluiten de culturele tour af in Madrid, de mooie hoofdstad van Spanje. Het Museo Reina Sofía is het nationale museum moderne Spaanse kunst in de 20e eeuw, vernoemd naar en gewijd aan koningin Sofía. Online biedt het museum een breed scala aan content, zoals een multimediagedeelte met heel veel video’s en audiostukken met visuele- en audiotours van de tentoonstellingen van het museum.