toevluchtsoord

Dít hotel in de Franse Rivièra trekt de aandacht van A-listers

Altijd al willen weten waar wereldsterren ontsnappen aan de schijnwerpers? Het antwoord ligt in de Franse Rivièra. Het Grand-Hôtel du Cap-Ferrat is een geliefd toevluchtsoord voor Hollywoods glitterati, en met reden: genesteld op een zucht van Nice en Monaco smelt de dagelijkse sleur er weg onder de hitte van de Mediterrane zon.

Herinner je je het tweede seizoen van Emily in Paris nog? Toen Emily in aflevering twee op zakentrip trok naar de Franse Rivièra, sprak een luxueuze uitvalsbasis voor zich. Enter het Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, waar namen als Angelina Jolie, Ralph Lauren en Coco Chanel op de gastenlijst staan. Eén voet over de drempel en je snapt ook meteen waarom sterren er maar wat graag vertoeven. Kijk mee!

Golven kletteren tegen de rotsen van Saint-Jean-Cap-Ferrat. Het serene vissersdorpje, gelegen op een schiereiland van de Middellandse Zee, staat in schril contrast met de drukte van naburige hotspots als Nice, Monaco en Saint-Tropez. Hoog op de kliffen tref je het Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, een Four Seasons-hotel dat de grandeur van de belle époque ademt.

LEES OOK: EEN ACTIEVE VAKANTIE IN DE BERGEN? CHECK DAN DIT HIDDEN LUXURY MOUNTAIN RESORT

In totaal beschikt het resort over 76 ruime kamers en suites met terras. Een interieur van aardetinten en wit marmer wordt opgefleurd met azuurblauwe accenten en het weelderige groen uit de omgeving. Kers op de taart? Drie heuse privévilla’s — elk uitgerust met een spa, fitnesscentrum, zwembad en… persoonlijke butler.

Dwaal je door de immense tuinen van het Grand-Hôtel, dan stuit je onvermijdelijk op Club Dauphin. In deze strandclub is geen sprake van een doorsnee zwembad, wel van een 33 meter lange zoutwateroase die een panoramisch uitzicht biedt over de zee. Heb je even geen behoefte aan gespetter? Plof dan net als Emily neer in een comfortabele ligstoel of reserveer een exclusieve privécabana met minibar.

Met aandacht voor de vier pijlers van la douceur de vivre – bewegen, relaxen, natuur en gezond eten – breekt ook de wellnesservaring alle conventies. De 750 m² grote botanische spa trakteert je op tal van behandelingen en therapieën, waaronder die van het prestigieuze Zwitserse merk Dr. Burgener. Wie zichzelf volledig wil heruitvinden, kan bovendien kiezen uit activiteiten als yoga, koken, bloemschikken en pottenbakken.

Geen luxeretraite is natuurlijk compleet zonder haute cuisine. Het gastronomische aanbod van Grand-Hôtel du Cap-Ferrat herbergt drie restaurants, aangevoerd door gelauwerd chef-kok Yoric Tièche. Patiorestaurant La Véranda serveert Italiaanse gerechten met invloeden uit de Middellandse zee, terwijl Club Dauphin salades en gegrilde vis rechtstreeks naar je cabana brengt. En dan, het absolute kroonjuweel: michelinrestaurant Le Cap, waar je smult van verse ingrediënten uit de hoteltuin en kiest uit een wijnkaart met maar liefst 1.200 labels. Onmisbaar op je bucketlist!

Tekst Jari Putteman