een-waar-surfersparadijs-min (1)

COSTA RICA

Een waar surfersparadijs

De zon die net over de horizon piekt, golven over parelwitte stranden én een surfboard om de eerste golven van de dag te pakken: de perfecte start van de dag voor surfliefhebbers. Costa Rica betekent letterlijk ‘rijke kust’ en wordt ook wel gezien als hét ultieme surfersparadijs voor surfers. Het land wordt begrensd door de Caribische Zee en de Stille Oceaan en heeft hierdoor een rijke kustlijn die bijna 1.300 kilometer telt! De kustlijn zit vol met geweldige surfspots – wat Costa Rica één van ’s werelds beste surfbestemmingen maakt.

Tijdens een surfvakantie in Costa Rica kom je zowel paradijselijke witzandstranden tegen als zwarte vulkanische stranden. De variëteit aan stranden in combinatie met de prachtig omliggende natuur, warme avonden, relaxte sfeer en de mooiste surfstadjes maakt Costa Rica een waar surfersparadijs. Surfers halen hun hart op aan de westkust van het land, waar het hele jaar door perfecte surfgolven zijn te vinden. Ook de oostkust leent zich goed voor een dagje surfen. Aan de Caribische kust, ter hoogte van Puerto Viejo, vind je uitdagende golven die perfect zijn voor een ervaren surfer.

Costa Rica is de perfecte surfbestemming voor alle niveaus. Ben je een beginnende surfer? Ook dan heeft Costa Rica de ideale surfspots om te leren surfen. Vooral het droogseizoen is perfect voor beginners. Vanaf half november tot en met april regent het minder en zijn de golven stabieler. De meer gevorderde surfer zal juist meer genieten tijdens het regenseizoen van mei tot en met november, wanneer de golven hoger, sneller én uitdagender zijn.

De beste surfspots in Costa Rica

Nosara in Guanacaste één van de mooiste surfbestemmingen in Costa Rica: een walhalla voor surfers. Hier vind je drie stranden verbonden door kronkelende grindwegen, waarvan Playa Guiones het populairste strand is door de prachtige zonsondergangen en consistente golven. Playa Jaco is ideaal voor beginners én de perfecte plek om reizigers met dezelfde interesse te vinden. Op slechts tien kilometer afstand ligt Playa Hermosa, dat juist weer geschikt is voor de ervaren surfer door de uitdagende hoge golven die tot wel vier meter rijken.

Eén van de mooiste stranden van Midden-Amerika en een populaire surfbestemming is het strand van Santa Terasa in Puntarenas. Het gezellige kuststadje heeft de ideale surfomstandigheden: zee, prachtige golven, een verkoelend briesje en groene natuur. Ben je al iets meer gevorderd? Reis dan af naar Santa Rosa National Park, waar je aan Playa Naranjo het afgelegen Witch’s Rock vindt: een gigantische vulkaanrots. De locatie biedt intense surfervaringen door de consequent sterke branding. Golven van wereldklasse zijn hier daarom vaak te vinden, waardoor de bestemming populair is onder internationale surfers.

Check voor meer informatie over surfen in Costa Rica www.visitcostarica.com.