Ontdek local hotspots

Drie Europese steden met tips van locals

Heb jij al een citytrip gepland voor deze zomer? Van Wenen, Krakau tot London, hieronder lees je hoe jij als een echte local je weg vindt in deze Europese steden! Ontdek authentieke local hotspots en verborgen pareltjes!

Wenen, Oostenrijk

Reis naar culinair Wenen, ook wel bekend als ‘Stad van de Muziek’. Ontdek de geschiedenis van Wenen en het fascinerende leven van keizerin Elisabeth, of ‘Sisi’, in het toepasselijk genaamde ‘Sisi Museum’. Bezoek een van de grootste begraafplaatsen ter wereld, begraafplaats Zentralfriedhof, waar waaronder Ludwig van Beethoven rust. Bezoek The Silver Collection Museum dat deel uitmaakt van het Sisi Museum voor een uniek inzicht in de culinaire cultuur of bezoek de Lipizzaner paarden voor een onderhoudende dressuurvoorstelling. Zin in een late snack na een bezoek aan de stad? Probeer de Würstelstand am Hohen Markt om een avondje uit echt als een local af te sluiten.

ZIE OOK: OUI OUI: 24 UUR IN PARIJS

Krakau, Polen

In de bruisende stad Krakau vind je historisch belangrijke plaatsen tot een overvloed aan restaurants en bars. De locals raden aan de sfeer op te zoeken op het grote middeleeuwse marktplein Rynek Główny en te genieten van de vele restaurants en winkels in de buurt. Bezoek het Auschwitz – Birkenau Museum, de Wieliczka Zoutmijn, of ervaar het beste van Krakau zonder de toeristische drukte in de trendy wijk Kazmierz, een voormalige Joodse wijk. Het beste van het Poolse fastfood eet je op Plac Nowy, en samen met de favoriete Poolse drank, wodka, in de Wodka Bar.

ZIE OOK: DRIE MODEBESTEMMINGEN VOOR OP JE BUCKETLIST

Londen, Engeland

Zelfs een van ’s werelds populairste toeristische bestemmingen heeft zijn hidden hotspots. De vredige Kyoto-tuin in Holland Park is een ontsnapping aan het drukke Londen, met watervallen en vijvers vol wilde dieren. Minder bekend is het prachtige uitzicht over de rivier de Theems in de net zo vredige daktuin van het Southbank Centre. Kew Gardens in het westen van Londen waar je de perfecte picknickplek vindt. Wandel over Borough Market, de oudste voedselmarkt van Londen, die dateert uit de 13e eeuw en shop verse producten.

ZIE OOK: ZEVEN HOTSPOTS IN VENETIË