avec Mara Grimm
Oui Oui: 24 uur in Parijs
Gevierd culinair journalist Mara Grimm bracht onlangs in eigen beheer haar gloednieuwe eetgids Bon Appetit Paris uit. In het kleine rode boekje wijst ze je de weg in de mythische Franse eetcultuur, legt ze het verschil tussen een bistro en brasserie uit en geeft ze haar allerbeste adressen prijs. Reden genoeg om haar te spreken over de stad die niet zo trendgevoelig is, maar eindeloos teert op de charme van klassieke eetgelegenheden. Grimm: ‘De liefde voor eten gaat in Frankrijk veel verder dan in Nederland. Zo ver dat zelfs de president wordt beoordeeld op zijn culinaire voorkeuren.’
Waarom trekt Parijs je zo?
‘De eindeloze schoonheid; Parijs stopt nooit met mooi zijn. En de restaurants natuurlijk; als culinair journalist is er geen betere plek dan Parijs, de gastronomie ligt voor het oprapen en uit eten gaan is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Ik leef in Parijs ook anders dan in Amsterdam. In Nederland is mijn agenda elke dag bomvol; in Parijs werk ik ook hard, maar neem ik veel meer de tijd om te leven.’


‘Een Parijse snob eet liever een steengoed stokbrood van een euro dan een blikje middelmatige kaviaar van vijftig euro. Het draait dus absoluut niet om het duurste van het duurste, maar om het beste van het beste.’

Talkies Lifestyle Issue
#2 maart 2023
Lees meer in de nieuwe Talkies Magazine!