het meest glamorous hotel van Parijs

Fauchon L’Hotel

In 1886 richtte Auguste Fauchon een delicatessenzaak op die later zou uitgroeien tot een internationaal merk. Van haute patisserie, huisgerookte zalm en rillettes tot verfijnde thee: Fauchon heeft een breed assortiment, maar wel met een prijskaartje. In 2018 zette het merk voet op onbekend terrein, namelijk de wereld van de hotellerie. Als eerste locatie werd de Franse hoofdstad gekozen, maar er zijn plannen om uit te breiden naar Amerika en Azië. Talkies bezocht voor de crisis het unieke hotelconcept in Parijs.

Vlak naast de Madeleine ligt het hotel Fauchon. De locatie is ideaal voor shopaholics: de winkelstraat Rue Saint-Honoré en de Place Vendôme liggen vlak achter het hotel, en de grote winkelketens als Printemps en Galleries Lafayette zijn op nog geen tien minuten loopafstand. Het fuchsiaroze buitenterras verraadt al het vrouwelijke karakter van het hotel: het hotel richt zich voornamelijk op vrouwen met zijn interieur en faciliteiten. Het boutiquehotel telt 37 kamers en 17 suites, waarvan de kleinste zo’n 25m2 beslaat, en de grootste 100m2. Omdat het concept voortvloeide uit een delicatessenzaak is er gekozen voor een duidelijke culinaire insteek. In alle kamers en suites staat er een Bar Gourmet – ontworpen door Sacha Lakic voor Roche Bobois – waar men zich aan allerlei Fauchon-delicatessen tegoed kan doen. De badkamers zijn uitgerust met een Dyson-föhn en Carita-toiletartikelen. Het beddengoed is met veel zorg ontworpen door het luxueuze Garnier Thiebaut en is net zoals de Bar Gourmet en de badjassen te koop voor de gasten.

In de kelder bevindt zich de beauty spa Carita met een hammam en de keuze uit een aantal behandelingen. Vanaf 17.00 uur begint Glam Hours waarin je wijnen en cocktails kunt bestellen, waarvan er een aantal cocktails zijn gebaseerd op het Fauchon-theemerk. In Grand Café Fauchon kan men genieten van all day dining tussen 07.00 en 00.00 uur. De speciale dienst The Chef Service is een dienst die op aanvraag in de kamer of suite kan plaatsvinden. Het idee is dat men een aantal gerechten in de kamer of suite laat opmaken en vervolgens worden geserveerd door de chef. 

Absoluut een bezoekje waard; een voor op het lijstje als straks de rust weer is wedergekeerd.

Tekst: Marina de Massiac