Zeven hotspots in Venetië

De Franse Servane Giol trok voor de liefde naar Venetië. Sinds 1999 woont ze samen met haar man en vier kinderen in de stad die haar op ieder vlak inspireert. Voor haar nieuwe koffietafelboek Venise opende ze de deuren van historische paleizen, ambachtelijke werkplaatsen en keek ze binnen bij creatievelingen. Lees hier haar favourites!

De favourites van Servane Giol

Buurt in Venetië

Dorsoduro. Je vindt hier prachtige kaaien en kunt er mooie wandelingen maken. De Salute kerk, Accademia Gallerie en de verborgen tuinen zijn ook een bezoek waard.

Markten in Venetië

Rialto is een van de mooiste markten ter wereld. Je kunt er lokale, unieke producten kopen zoals de Sant Erasmo artisjok en roze radicchio.

Musea in Venetië

La Casa Museo van Mariano Fortuny is een geweldig paleis. Ca Pesaro heeft een indrukwekkende Oriëntaalse kunstcollectie.

Kunst in Venetië

De klassieke sculpturen in het Grimani paleis zijn na vier eeuwen teruggeplaatst in de ruimte waar ze van origine hoorden.

Shoppen in Venetië

Friulane, de Venetiaanse slofjes, zou ik zeker aanschaffen bij een bezoek aan de stad. Je kunt ze overal in de stad vinden, of anders via de website vibi.com.

Restaurants & Cafés in Venetië

Antiche Carampane, Harry’s Bar waar de bekende Bellini-cocktail en carpaccio zijn uitgevonden, Paolin voor een kop koffie en een croissant en Caffè Florian of Quadri voor een prachtig uitzicht op het San Marcoplein.

Hotels in Venetië

Het Aman hotel is onovertroffen. We hebben het gefotografeerd voor het boek. Van de Oriëntaalse kamer tot de kroonluchter, balzaal en lampen uit de vorige eeuw: het is er adembenemend mooi.

ZIE OOK: HET VENETIË VAN SERVANE GIOL

Tekst Marina de Massiac

Fotografie Mattia Aquila