Arty farty

Louis Vuitton X Luckylefthand

In deze huidige tijden is het extra fijn om de straten een beetje op te fleuren. Daarom heeft Louis Vuitton kunstenaar Luckylefthand gevraagd om de Louis Vuitton-voorgevels in Parijs te beschilderen en deze een vrolijke touch te geven. Mét prachtig resultaat!

Louis Vuitton vroeg aan Luckylefthand om de gevel van het Parijse hoofdkantoor, gelegen aan de Pont Neuf-brug, te versieren. De kunstenaar liet zijn creativiteit erop los en maakte gebruik van een minimalistische, gecondenseerde stijl geïnspireerd door de esthetiek van de jaren 60 tot de jaren 70. Voorbijgangers worden meegenomen op reis naar de landschappen van Hossegor – zijn geadopteerde stad in Frankrijk. Het muurschilderij heeft kleurrijke overgangen en primitieve vormen. Het bestaat uit een aantal handen; een van de dierbare symbolen van de kunstenaar. De handen staan fysiek ongeveer 1,5 meter uit elkaar, maar zijn in geest toch verbonden. Het is een unieke weergave van onze huidige denkwijze.

Door de creativiteit van Luckylefthand wordt de wens van Gaston-Louis Vuitton, de kleinzoon van Louis, weer nageleefd. Hij wilde in de jaren 20 van de straat een gelukkige plek maken. De bijzondere muurschildering van 280m2 bestaat uit 14 kleurrijke, strakke en speelse tekeningen. Hiermee willen Louis Vuitton en Luckylefthand positieve vibes brengen tijdens deze huidige quarantaineperiode.

Bekijk hier de tofste beelden van de muurschildering: