La Collection

Belgisch succes in Parijs

La Collection, het gerenommeerde modehuis geworteld in modehoofdstad Antwerpen, staat op het punt om Parijs te veroveren, en wel op een manier die zintuigen prikkelt en modefanaten in vervoering brengt. Creative director Florence Cools brengt haar eigenzinnige universum naar Parijs. Onder haar visie, opent het modehuis de deuren van L’Appartement by La Collection, op een bijzondere locatie in het 1e arrondissement aan Rue Saint-Honoré, om je volledig onder te dompelen in de meeslepende atmosfeer van het Antwerpse label.

L’Appartement by La Collection is ontstaan uit de visie om een ruimte te creëren waar bezoekers volledig kunnen opgaan in de rijke wereld van La Collection. Elk aspect, of het nu gaat om het meubilair, de muziek of de kunst, is met uiterste zorgvuldigheid geselecteerd door Florence Cools, creatieve kracht achter La Collection, om de inspiratie en passie die het merk drijven te weerspiegelen. Florence wil hiermee en ervaring aanreiken die vergelijkbaar is met een bezoek aan de geliefde winkel in Antwerpen, waar elke hoek een verhaal vertelt van passie, inspiratie en creativiteit.

In een boeiende samenwerking tussen L’Appartement by La Collection en een diverse groep getalenteerde kunstenaars, belooft deze ruimte een gecureerde selectie voor kunst- en designliefhebbers. Het Belgische merk heeft niet alleen kunstenaars uitgenodigd die eerder hun werk toonden in de Antwerpse winkel, maar introduceert tevens nieuwe samenwerkingen. In het aanbod vinden we opwindende namen als Ileana Moro, Eleanor Herbosch, Atelier de Rijk, Marlies Huybs, Aythamy Armas en Laura Pasquino. Florence Cools belooft een interessante mix van creatieve expressie die elke hoek van het appartement verfraaien.

Het interieur van het appartement wordt met zorg samengesteld dankzij een nauwe samenwerking met Bicci de Medici. Het Belgische Bicci de Medici staat alom bekend om zijn expertise in hoogwaardige, handgemaakte meubels en accessoires. Ze transformeren natuurlijke materialen als hout, natuursteen, leem, porselein, wol en linnen in doordacht design, met steevast de nadruk op functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid.

In L’Appartement by La Collection vind je bovendien een zorgvuldig geselecteerde selectie items van La Collection uit de Elysian, de Core en de HIS & HERS collectie, van kledij over schoenen tot accessoires.

L’Appartement by La Collection opent voorlopig de deuren tot april 2024. L’Appartement is toegankelijk op afspraak, van woensdag tot en met zondag, van 10:00 uur tot 19:00 uur. Je maakt een afspraak via lacollection.be. L’appartement by La Collection nestelt zich in 4 Rue Saint-Florentin, 75001, Parijs, op de derde verdieping.