JUWELEN

De eerste parelcollectie van Karolin Van Loon

Juwelenontwerper Karolin van Loon lanceert een nieuwe juwelencollectie: Mythos – een hommage aan de Griekse godinnen. Voor de collectie werkte Karolin voor het eerst met parels. Ze combineert haar signature agaat geodes met Zuidzee parels – een parel die bekend staat om zijn subtiele satijnglans en zachte kleur. Een prachtige combinatie voor eye-catching juwelen.

Mythos is een lyrische juwelencollectie geïnspireerd op de Griekse mythen. Elk juweel is genoemd naar een Griekse godin en vormt een hommage aan haar verhaal. De aanleiding voor de collectie was het gelijknamige boek Mythos van Stephen Fry. Hij brengt hierin de verhalen van de oude Grieken tot leven en linkt ze aan de hedendaagse maatschappij. Karolin Van Loon raakte geïnspireerd door de verhaallijnen en personages, de gelaagdheid en diepgang. Haar fascinatie prikkelde haar creativiteit en leidde tot haar eerste parelcollectie. Voor deze collectie werkt Karolin met agaat geodes van AAA-kwaliteit, diamanten, Zuidzee-parels en 18 karaat roségoud.

Parels als tranen van vreugde

Vandaag de dag weten we dat parels groeien binnen in een oester, maar voor de oude Grieken was het ontstaan van deze natuurpracht een mysterie. Dit leidde tot heel wat mythen. Zo geloofden ze dat parels Aphrodite’s tranen van geluk waren en dat ze deze huilde toen ze eindelijk uit het water rees. De parel staat daarom vandaag symbool voor zuiverheid, liefde en geluk.