Milan Fashion Week

De highlights van de Elisabetta Franchi fashionshow

Milan Fashion Week verliep dit seizoen anders dan normaal. Vrijwel alle shows waren digitaal te volgen door fashionista’s van over de hele wereld. Ook de Elisabetta Franchi-show was digitaal te bewonderen, natuurlijk wel mét alle grandeur die we van het Italiaanse merk mogen verwachten.

De kracht van de natuur als wedergeboorte en een echte frisse start is de rode draad van de SS21-collectie van Elisabetta Franchi. De kleuren van de lente kleden de aristocratische vrouw. Een verfijnde en verleidelijke, maar bovenal bewuste vrouw: een vrouw die kiest. De collectie bestaat uit elegante items, in vormen en kleuren die een moderne garderobe creëren. Ze zijn voorzien van superklassieke details die in staat zijn om visioenen en herinneringen, nieuwe verlangens en eeuwenoude waarden over te brengen.

De natuur is de grote inspiratiebron voor het kleurenpalet. Lavendel is hier de hoofdkleur en staat symbool voor de dromerige, ultiem vrouwelijke vrouw. Ook neutrale tinten als boter, limoen, poeder, roségoud en amarant zien we terug in de collectie. Bloemenpatronen sieren betoverende items; van jurken van kant en tule tot volumineuze silhouetten en ruches. De grand finale bestond uit een explosie aan maxi skirts en crispy white blouses: de ultieme belichaming van aristocratie, maar ook verfijnd en bescheiden geshowd door een carrousel van betoverende jonge vrouwen – in de bloei van hun leven.

Bekijk hier de mooiste beelden van de show: