Levi's

De jeanstrends van komend seizoen

Het vinden van de perfecte jeans is vaak niet zo makkelijk als het lijkt. Toch is het een favoriet item in veel kledingkasten en blijven we op zoek naar hét perfecte model. Gelukkig kunnen we onze skinny jeans komend seizoen terug in de kast hangen en kiezen we voor loose fit jeans. Comfort én stijlvol is de trend. En eigenlijk zijn we zijn allemaal wel toe aan een comfy-chic comeback na de afgelopen maanden, toch?

Na jaren van skinny jeans als go-to pasvorm is het tijd voor iets nieuws. Of eigenlijk iets ouds. Levi’s® dook namelijk in hun jeans-archieven om de perfecte fit voor dit moment te vinden. Als je al 150 jaar een patent op iconische denim fits hebt, heb je voor elke denkbare trend een pasvorm. En dat is nu precies het verhaal achter hét model voor komend seizoen: de nieuwe Levi’s® 551®Z Authentic Straight Fit Jeans. Geïnspireerd door de originele Levi’s® 551 Zip Fly Pre-Shrunk Jeans uit 1961 (de eerste jeans die Levi’s® ooit aanbood) brengt het denimmerk de nieuwe 551®Z Authentic Straight uit. Een model met een lossere, rechte pijp die voorzien is van een rits in plaats van een knoopsluiting en een dubbelzijdige grote ‘E’ Red Tab. Door deze authentieke look is de 551®Z Authentic Straight een match voor liefhebbers van street style.

De nieuwe fit is verkrijgbaar in zowel indigo als yarn-dyed black, met een assortiment aan wassingen die variëren van super licht tot donker tot een stone wash. Elk paar in de collectie is gemaakt van cottonized hemp – een stof gemaakt van hennepgaren dat is behandeld om de look en feel van katoen te benaderen. Omdat hennep minder water, minder chemicaliën en ook nog eens minder land nodig heeft om te groeien dan katoen, zijn cottonized hemp jeans een veel duurzamer alternatief. 

LOS, LOSSER, LOST

Vorig seizoen introduceerde Levi’s® de High Loose Jeans; een model – geïnspireerd op de jaren ‘70 maar dan met een vleugje van de jaren ‘00 – met een hoge taille, recht op de benen en brede pijpen. De perfecte retro-meets-modern jeans voor dit moment! Dit seizoen zet Levi’s® nog meer in op die losse, maar stijlvolle fit met de introductie van de Tailored High Loose, High Loose Taper, Loose Straight, Loose Cargo en een serie Loose Fit Shorts. ​Het weer wordt straks warmer en onze broekspijpen breder en losser. Comfy-chic it is!

https://www.instagram.com/p/CJ85ipnhD74/?utm_source=ig_embed

De nieuwe Tailored High Loose heeft dezelfde hoge taille en relaxed volume ter hoogte van de dijen als de gewone High Loose, maar innoveert met een edgy enkele plooi. De Loose Taper heeft een meer verfijnd silhouet dankzij de geknipte taille, die uitloopt in een losse, tapered pijp. De ideale jeans om zowel fancy als casual te stylen.

Voor wie op zoek is naar die vroege 2000’s vibe, biedt de Loose Straight een mid-rise taille met rechte pijp. De Loose Cargo is geïnspireerd op utility wear en heeft het dezelfde mid-rise taille als de Loose Straight, maar met een tapered leg.

Ook in de zomer kan je nog steeds flaneren in je favoriete jeans, maar dan gewoon een korter model. Bijvoorbeeld de High Loose Short en de High Loose Bermuda. De High Loose Short heeft een hoge taille en een brede pijp, de High Loose Bermuda heeft een lange en rechte fit. Beide modellen zorgen in ieder geval voor een flinke dosis jaren ’90 nostalgie.

Je shopt de jeans op levi.com.