BLAST FROM THE PAST

De klassieke haarband maakt een comeback

Nostalgie alert: de klassieke haarband is terug van weggeweest. Dit seizoen domineerde het legendarische accessoire uit de jaren zestig de straten tijdens Fashion Weeks over de hele wereld. Hoog tijd dus om je garderobe uit te spitten, terwijl wij je helpen met de perfecte styling.

Voorbij zijn de dagen dat je oude haarband een vergeten bestaan leidde achter in je kast. Anno 2024 is het item uitgegroeid tot een musthave voor wie een statement wil maken zonder veel gedoe. De haarbandtrend is immers zowel praktisch als stijlvol: ideaal wanneer je lokken niet te temmen zijn, maar ook als je je ensemble een snelle boost wil geven. 

STREETSTYLE REVIVAL

Of je nou gezegend bent met lange lokken, krullen of liever een pixie rockt, er is goed nieuws: een haarband staat al-tijd goed. Dat bewezen ook de modeweken van onder meer Parijs, New York, Milaan en Kopenhagen. We spotten de haarband er veelvuldig op de hoofden van fashion insiders, celebs en catwalkmodellen, voornamelijk in de klassieke zwarte stretchstof.

LEES OOK: BALLERINA’S VORMEN DE SCHOENENTREND VAN DIT SEIZOEN

ZÓ DRAAG JE ‘M 

Maar hoe style je zo’n haarband dan precies? Wel, de mogelijkheden zijn legio. Voor liefhebbers van de preppy aesthetic à la Blair Waldorf in Gossip Girl is een smal satijnen bandje met strass een uitstekende keuze. Voel je meer voor de hippe mob wife vibe, kies dan voor een brede variant die je haarlijn bedekt en combineer met chunky gouden oorringen en een zonnebril. Extra inspiratie nodig? Kijk en leer van de crème de la crème

Tekst Jari Putteman
Fotografie bovenstaande foto The Style Stalker