Audemars Piguet

De terugkeer van de Royal Oak Mini

De Zwitserse hautehorlogeriefabrikant Audemars Piguet presenteert met trots een nieuwe miniatuur Royal Oak quartz-model, verkrijgbaar in 18-karaats geel-, wit- of roségoud. Met een diameter van slechts 23 mm is de Royal Oak Mini het kleinste uurwerk in de huidige Royal Oak-collectie. Deze monochrome miniatuurhorloges combineren de krachtige esthetische codes van de originele Royal Oak met de sprankelende schittering van Frosted Gold, wat zorgt voor een opvallend visueel effect.

Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van de manufactuur op het gebied van miniatuur- en juwelenhorloges, biedt dit trio van kleine horloges een eigentijdse interpretatie van de 20 mm Mini Royal Oak die in 1997 werd gelanceerd. Door de proporties, architectuur, design en prestaties van de kleinste Royal Oak ooit te heroverwegen, bouwt de nieuwe Mini Oak-collectie voort op het erfgoed van de manufactuur en opent nieuwe perspectieven voor de slankste polsen, terwijl het zich aanpast aan een moderne levensstijl met een quartz-uurwerk dat meer dan zeven jaar batterijduur biedt.

Een stralende comeback

De Royal Oak Mini-modellen, vervaardigd in 18-karaats geel-, rosé- of witgoud, vervagen de grens tussen juwelen en horlogemakerij. Ze combineren de krachtige esthetische codes van de originele Royal Oak, ontworpen door Gérald Genta in 1972, met de verfijning en delicatesse van Frosted Gold voor een unieke, glinsterende monochrome uitstraling. De Frosted Gold-afwerking, geïnspireerd door een oude Florentijnse juwelentechniek, werd in 2016 opnieuw geïnterpreteerd door juwelenontwerpster Carolina Bucci en aangepast door Audemars Piguet-ambachtslieden om de tijdstukken van de manufactuur te verfraaien. Kleine inkepingen worden gemaakt op het goudoppervlak met een diamantpunt, wat een fonkelend effect creëert dat lijkt op dat van edelstenen. Het visuele effect van deze decoratie onderstreept de affiniteit van de Royal Oak met de juwelenwereld.

Klein maar krachtig

De Mini Oak heeft een hoogst eigentijdse en verfijnde monochrome esthetiek. ‘Deze mini-creaties eren niet alleen de lange traditie van Audemars Piguet op het gebied van miniatuur- en juwelenhorloges, maar ook de vrouwen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van het merk, waaronder Jacqueline Dimier, aan wie we de eerste Royal Oak voor vrouwen te danken hebben, en Carolina Bucci, het brein achter de Frosted Gold-afwerking,’ aldus Ilaria Resta, CEO van Audemars Piguet. De Royal Oak Mini Frosted Gold Quartz, klein maar krachtig, zal zeker in de smaak vallen bij de slankste polsen.

Een glamoureuze speling van licht

De nieuwe Mini Oak-modellen spelen met de juwelengevoeligheden van de Royal Oak en contrasteren het diamantstofeffect van de Frosted Gold met de gepolijste facetten. De onmiddellijk herkenbare achthoekige bezel en de individuele schakels van de taps toelopende armband zijn omlijnd, waardoor een eindeloos lichtspel ontstaat. De satijnen afwerking op de kast en armbandzijden voegt diepte, textuur en licht toe. Het massieve achterdeksel combineert de afwerkingstechnieken zandstralen, satijnborstelen en polijsten om het ontwerp van de kast te weerspiegelen. Deze nauwgezette combinatie van afwerkingstechnieken vereist perfecte uitlijning gedurende het hele proces.

Lang leve quartz

Het trio van Royal Oak Mini-horloges wordt aangedreven door het quartz-uurwerk, Calibre 2730, een van de beste in zijn klasse voor horloges van dit formaat. Met een batterijduur van meer dan zeven jaar is dit uurwerk ideaal voor een moderne levensstijl. Bovendien is Calibre 2730 uitgerust met een ‘schakelaar’: door simpelweg aan de kroon te trekken kan de drager de batterij tijdelijk deactiveren. In overeenstemming met de traditie van haute horlogerie is dit quartz-mechanisme afgewerkt met verfijnde decoraties.

Een machtige erfenis

Sinds de 19e eeuw heeft Audemars Piguet een reeks kleine horloges voor vrouwen gecreëerd die de grenzen van miniaturisatie, edelsteenzetting en esthetische verfijning hebben verlegd. Van tijdloze klassiekers en juwelenstukken tot avant-gardistische artistieke creaties, deze uurwerken weerspiegelen de technische en esthetische uitdagingen van hun respectieve tijdperken, vaak anticiperend op de evoluerende smaken en verwachtingen van hun vrouwelijke clientèle.

ZIE OOK: DEZE NOVELTIES VAN AUDEMARS PIGUET ZIJN GESCHIKT VOOR DE SLANKERE POLS