Earth Day 2020

DENIM FOR EARTH

Hoe toepasselijk ook; het is vandaag Earth Day. We vieren alweer de 50ste editie van Earth Day! Een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij het welzijn van de aarde. Denimmerk G-Star RAW zet zich samen met creative agency The Visionary Lab op innovatieve wijze in voor het textile waste-probleem. Samen maken ze een positief statement: ‘Waste isn’t waste until you waste it’.

Van denim ‘waste’ naar couture

Voor het speciale project heeft The Visionary Lab toonaangevende modeontwerpers en kunstenaars uitgenodigd om unieke items te creëren van denim waste-materiaal van G-Star RAW – voorloper op het gebied van duurzaamheid in de denimindustrie. Couturier Karim Adduchi, modeontwerpers Lisa Konno en Ferry Schiffelers, beeldend kunstenaar Victor de Bie, hoedenmaker Yuki Isshiki (Demure Couture Hat) en kunstenaar/model Iekeliene Stange (Splitter Splatter) hebben hun creativiteit en vakmanschap losgelaten op een partij denim waste. De outcome: bijzondere one-of-a-kind creaties die variëren van elegante couture jurken tot surrealistische kostuums. Modefotografe Wendelien Daan fotografeerde de unieke designs op haar eigen karakteristieke verstilde wijze, met als resultaat een kunstzinnige, modieuze ode aan vakmanschap én de planeet onder het motto ‘re-imagine, re-use, re-create‘!

De creaties worden vandaag online gelanceerd onder de hashtag #DenimForEarth, de online gallery is te zien op @foam_amsterdam.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de unieke items!

Ferry Schiffelers
Karim Adduchi
Yuki Isshiki