Tijdloos en modern

Deze klassiekers steekt Cartier in een nieuw jasje

Cartier blijft zich vernieuwen en steekt klassieke watches in een modern jasje. De nieuwe modellen, gepresenteerd tijdens Watches & Wonders zijn tijdloos en modern. Bekijk hier de moderne klassiekers!

Tank Normale (Cartier Privé)

Ieder jaar presenteert Cartier een limited edition speciaal voor de Cartier Privé-collectie. De limited edition Tank Normale is verkrijgbaar in geelgoud op een bruine alligatorband en in platina op een zwarte alligatorband. Cartier lanceert daarnaast ook een versie met een skelet-uurwerk, in combinatie met een 24-uurs complicatie gekenmerkt door een zon en een halve maan die de overgang van dag naar nacht symboliseert. Deze Tank met skelet is in een beperkte oplage van vijftig horloges beschikbaar. Ook bevat de collectie een versie met geslepen diamanten, met een oplage van twintig exemplaren. Deze versie is beschikbaar met een alligatorband in twee tinten blauw en een briljant geslepen diamant op de opwindkroon. 

Tank Normale (Cartier Privé)

Tank Américaine

De Tank Américaine, gelanceerd in 1989, is met de gebogen kast geïnspireerd op het Tank Cintrée-horloge. Met de lancering van de Tank Américaine werd het eerste verstelbare bandje met de beroemde vouwsluiting geïntroduceerd, waar Cartier in 1910 patent op aanvroeg. Dit jaar wordt het klassieke horloge weer gelanceerd, met een gebogen vorm en een fijnere lijn. Ontworpen met het nieuwe 1899 MC uurwerk voor slankere kasten, is het Tank Américaine horloge verkrijgbaar in volledig goud en staal met een lederen band, roségoud en diamanten met een lederen band of met diamanten bezet wit- en roségoud met een metalen band. Speciaal ontworpen voor de Tank Américaine, zijn de schakels gepolijst die het licht vangen en weerkaatsen. 

Tank Américaine

Santos-Dumont (Skeleton)

Met het nieuwe Santos-Dumont horloge blijft Cartier trouw aan het elegante en originele model uit 1904. Het nieuwste Santos-Dumont horloge, heeft een skeletbeweging, waarbij elk detail verwijst naar de luchtvaart. De ontwikkeling van dit nieuwe model kostte de Cartier Manufacture in La Chaux-de-Fonds bijna twee jaar en bestaat uit 212 onderdelen. De Santos- Dumont is verkrijgbaar in roségoud en staal. De limited editions zijn verkrijgbaar in geelgoud en marinelak: alle details zijn gelakt, inclusief de skeletbruggen waarop de lak nauwkeurig met de hand is aangebracht.

Santos-Dumont (Skeleton)

Baignoire

Een klassieker sinds 1912: het Baignoire horloge. Dit jaar worden de wijzerplaat en de kenmerkende Romeinse cijfers omlijst met een vollere gouden rand. Het ovaal van de wijzerplaat is kenmerkend voor dit horloge. Dit nieuwe model benadrukt het sensuele karakter van het horloge, met een comfortabele gebogen design. De Baignoire is verkrijgbaar in roségoud, geelgoud of volledig ingelegd met diamanten.

Baignoire

Clash [Un]limited

Het Clash [Un]limited horloge staat bekend om het elegante design. Met kralen, picot studs, clou carrés studs en flexibiliteit, komen in dit model de kenmerken van Cartier tot uiting. Het Clash [Un]limited horloge is verkrijgbaar in diamanten bezet geelgoud, roségoud en witgoud. De ontwerpen zijn bovendien een combinatie van unieke stenen die het ontwerp versterken in zwart en wit met onyx, zwarte spinels, obsidiaan en diamanten, of in verschillende kleuren met koraal, zwarte spinels, chrysoprase, tsavorieten en diamanten.

Clash [un]limited

La Panthère de Cartier

De iconische panter van Cartier komt terug in dit model! De panterkop is ontworpen in drie dimensies. De armband van het horloge is zo ontwikkeld, zodat je het horloge comfortabel kunt dragen. Het magnetische en naadloze model valt zo dicht mogelijk tegen de pols. Het ontwerp is verkrijgbaar in geel- of roségoud gevlekt met zwarte lak en ogen van tsavoriet of in witgoud met diamanten en ogen van smaragd.

La Panthère de Cartier

ZIE OOK: ZIEN: DE HERUITGAVE VAN DE CARTIER TANK FRANÇAISE