Audemars Piguet X Tamara Ralph

Haute Horlogerie meets Haute Couture

De Zwitserse haute horlogerie-fabrikant Audemars Piguet onthult een nieuwe Royal Oak Concept Flying Tourbillon limited edition, gecreëerd in samenwerking met haute couture-ontwerper Tamara Ralph. Het vooraanstaande horlogehuis deelt en verbindt haar liefde voor onder meer vakmanschap en passie op het gebied van kunst, muziek, mode en meer. Uiteraard werden zij geïnspireerd door de esthetiek van createur Tamara Ralph die gedurfde vrouwelijkheid, grenzeloze creativiteit en tijdloze elegantie samenbrengt in haar designs. De gelimiteerde editie met een 18-karaat roségouden frosted gold-horlogekast neemt een uniek palet aan van tinten variërend van bruin en brons tot goud. Lees hier meer over deze bijzondere samenwerking en maak kennis met Tamara Ralph! Wij zijn al fan van haar gracieuze ontwerpen die de mooiste rondingen van vrouwelijke vormen lijken te omhelzen.

De nieuwe Royal Oak Concept Flying Tourbillon limited edition is getoond op 22 januari 2024 tijdens Tamara Ralph’s Spring/Summer 2024-catwalkshow in Parijs op de Haute Couture Fashion Week. In 2020 startte Audemars Piguet de samenwerking met de ontwerpster en combineerde verschillende horloges met haar Spring/Summer 2021 Prêt-à-Porter-collectie. Dit jaar hebben Audemars Piguet en Tamara Ralph samengewerkt aan het werkelijke ontwerp van de Royal Oak Concept Flying Tourbillon limited edition, die de nadruk legt op de toekomstgerichte benadering van vakmanschap van de twee merken; hun liefde voor het combineren van voorouderlijke expertise met moderne technieken.

Wat je nog niet wist over Tamara Ralph

1. Jong talent

Tamara haar passie voor mode begon op jonge leeftijd. Ze is de vierde generatie in haar familie actief in de modewereld. Haar overgrootmoeder was kleermaakster, haar grootmoeder was een couturier en haar moeder studeerde mode voordat ze interieurontwerper werd (ze maakte ook alle kleding van Tamara zelf). Als kind werd Tamara al gefascineerd door de naaikamer in hun huis in Sydney en begon in haar tienerjaren al met ontwerpen.

2. (Zaken)partner

Tamara ontmoette haar voormalige partner Micheal Russo tijdens haar studie in Parijs. Samen hebben zij het modemerk Ralph & Russo opgericht, wat uitgroeide tot een van ’s werelds meest luxe modelabels.

3. Koninklijke erkenning

Tamara Ralph heeft vele beroemdheden en leden van koninklijke families gekleed. Tamara’s ontwerpen zijn gedragen door celebs zoals Angelina Jolie en Gwyneth Paltrow, en zelfs door Meghan Markle op haar verlovingsfoto’s.

Royal Oak Concept Flying Tourbillon limited edition

De creaties van Tamara Ralph staan bekend om de gedurfde vrouwelijkheid en de details in textuur wat ook terugkomt in de wijzerplaat welke bestaat uit vier overlappende cirkelvormige platen van roségoud, die een rimpeleffect creëren vanuit een stralende flying tourbillon-kooi op de tijdsaanduiding van zes uur. De lagen zijn in het centrum bruin en lopen over in een bronzen kleur richting het midden, welke overlopen in gouden tinten naar de uiteinden van de wijzerplaat. De 18-karaat roségouden kast versierd met frosted gold is een eeuwenoude Florentijnse juwelierstechniek welke in 2016 aangenomen werd door ambachtslieden van Audemars Piguet. Het gouden oppervlak met een diamant-getipt gereedschap geeft een sprankelend effect, vergelijkbaar met dat van edelstenen. De gepolijste afschuining langs de achthoekige lunet, accentueert de visuele kracht, terwijl de satijn gebogen flanken van de kast extra contrast geven. De combinatie van verschillende afwerkingstechnieken geeft de kast een luxe uitstraling en een eindeloos lichtspel. Wat de achterzijde van de kast betreft, wordt het glanzende afgeschuinde saffierkristal op zijn plaats gehouden door een achthoekig frame van 18-karaat roségoud. Dit frame is afgewerkt met satijngebogen en gepolijste afschuiningen en gegraveerd met ‘Royal Oak Concept Limited Edition’. De zeshoekige kroon, een doorschijnende cabochon-geslepen saffier, voegt een extra touch vrouwelijke elegantie toe aan het ontwerp van de horlogekast.

Royal Oak Concept Flying Tourbillon limited edition

ZIE OOK: MAAK KENNIS MET DE NIEUWE NOVELTIES VAN AUDEMARS PIGUET