Afdeling Contact

Het kledingmerk dat mensen met elkaar verbindt

In een uitdagende tijd als deze missen we het échte contact met de mensen om ons heen. Geen spontane knuffel of kus, maar 1,5 meter afstand. Kledingmerk Afdeling Contact komt met een tof initiatief om ook in deze tijd een connectie te voelen met je dierbaren. Het merk lanceert shirts, sweaters en hoodies met woorden als ‘kus’, ‘knuffel’ en ‘boks’ om mensen tóch een beetje met elkaar te verbinden.

Liefde, positiviteit en humor: dat is wat oprichter Hugo Loomeyer met Afdeling Contact wil bijdragen aan de wereld. Hij ziet het als een sociaal concept dat de wereld met kleding, accessoires en verbindende acties een beetje liever maakt. Afdeling Contact wil mensen helpen om liefde en contact op een respectvolle manier te uiten. We zijn vaak allemaal druk druk druk, waardoor we soms wel eens vergeten om ons heen te kijken en contact te maken met anderen. Helemaal in deze tijd van de huidige pandemie is dit nog een grotere uitdaging. De sociale insteek van dit initiatief is dus helemaal van nu!

Afdeling Contact onderscheidt zich van andere sloganmerken door de toevoeging van verbindende details. Zo is op de linkermouw van het shirt, de sweater en de hoodie in brailletekens het woord ‘contact’ gedrukt. Op de zoom zit een logo met een geborduurde stekker als symbool voor verbinding.

Tijdens zijn studie aan Academie Artemis kwam het inzicht dat Hugo met zijn creativiteit vorm kan geven aan relevante maatschappelijke thema’s. Het resultaat zijn de nieuwe truien en shirts die mensen verbinden met woorden. De items worden duurzaam geproduceerd en verpakt met de grootst mogelijke aandacht voor de makers en het milieu. De collectie is gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester, is geschikt voor alle seizoenen en past perfect in een tijdloze garderobe.

Je shopt Afdeling Contact voor mannen, vrouwen en kids via afdelingcontact.nl.