Unieke it-bag

Louis Vuitton lanceert limited Artycapucines-collectie

Voor de nieuwe limited Artycapucines-collectie heeft Louis Vuitton zes hedendaagse internationale artiesten uitgenodigd om hun visie te geven op de klassieke en moderne Capucines-handtas. Kunstenaars Beatriz Milhazes, Henry Taylor, Jean-Michel Othoniel, Josh Smith, Liu Wei en Zhao Zhao creëerden een eigen design op dit iconisch model. Met als resultaat: unieke, kleurrijke handtassen die zéker op jouw wishlist horen.

De tas van Braziliaanse kunstenaar Beatriz Milhazes is een technische én ambachtelijke prestatie. Maar liefst achttien verschillende typen leer zijn verwerkt tot dezelfde dikte en zijn ingelegd met behulp van nieuwe innovatieve technieken. De tas is versierd met bladgoud, een peace-teken van siliconengel én het iconische LV-logo dat perfect is gematcht met de kleuren van de tas.

Louis Vuitton Capucines by Jean-Michel Othoniel

Het design van de Franse kunstenaar bestaat voornamelijk uit handgeweven raffia. De bovenrand is versierd met zwarte satijnzijde en het handvat van de tas is gemaakt van grote zwarte harskralen – een weerspiegeling van de bekendste werken van Jean-Michel.

Louis Vuitton Capucines by Josh Smith

De New Yorkse Josh Smith haalde zijn inspiratie uit zijn signature schilderijen. Ook de naam van de kunstenaar is verwerkt in het kleurrijke canvas. Het LV-logo is ingelegd met hout en het handvat is gemaakt van puur perenhout. De zijden binnenvoering is bedrukt met ‘Palm #3’ – een opvallend, felgekleurd schilderij van de kunstenaar.

Louis Vuitton Capucines by Henry Taylor

Henry Taylors ontwerp is versierd met het opvallende expressieve portret uit 2017 van de Californische kunstenaar ‘A young master’. Een portret van wijlen Noah Davis – de Amerikaanse kunstenaar en oprichter van LA’s Underground Museum. De taupe Taurillon-leren achtergrond van de tas werd gebruikt als canvas voor het portret.

Louis Vuitton Capucines by Liu Wei

Liu Wei staat bekend om zijn provocerende, niet te classificeren werk. Zijn creatie is gebaseerd op ‘Microworld’ – een grootschalige sculpturale installatie die op Venice Biennale 2019 werd geshowd. Aluminium bloembladen van deze sculptuur zijn opnieuw gemaakt voor de tas, met behulp van vijf soorten zilverkleurig leer. Het handvat is gemaakt van zwart plexiglas, wat een retro-futuristische touch geeft. Ook de metalen bollen op de handtas zijn geïnspireerd op het originele kunstwerk.

Louis Vuitton Capucines by Zhao Zhao

Dit design is gebaseerd op Zhao Zhao’s sculptuur uit 2018: ‘In Extremis No.3’. De metalen componenten van het kunstwerk zijn omgevormd tot 353 patches, gemaakt van vijf soorten leer. De patches resulteerden in een uniek patroon dat het hele oppervlak van de iconische tas bedekt. 

De tassen uit de Artycapucines-collectie zijn vanaf 30 oktober verkrijgbaar in een limited oplage van tweehonderd exemplaren – en dit in een selectie Louis Vuittonboetieks wereldwijd.