Nieuwe denimcollectie

GANNI x LEVI’S®

Het Deense modelabel GANNI en het iconische Amerikaanse denimmerk Levi’s® zijn terug voor een tweede samenwerking met een nieuwe, iconische collectie. De collectie bevat items van innovatieve cottonized hemp-stof en bestaat uit tijdloze denim jeans, jassen, jurken en tops. De items zijn ware musthaves voor je eigen denimcollectie.

De eerste GANNI x Levi’s® collectie werd gelanceerd in augustus 2020. Deze nieuwe samenwerking viert de inspanningen van beide merken op het gebied van verantwoorde mode, duurzaamheid en ontwerp-innovatie. Hoe? Door het gebruik van cottonized hemp. Hennep vereist over het algemeen minder water en minder pesticiden bij de teelt dan conventioneel geteeld katoen. De hennep die in deze items wordt verwerkt is afkomstig van hennepgewassen die in de regen worden geteeld, waardoor het waterverbruik nog verder wordt teruggedrongen. De hennep wordt vervolgens behandeld op een manier die de vezel verzacht – of ‘katoenachtig’ gemaakt – waardoor hij er niet te onderscheiden uitziet en écht aanvoelt als katoen.

“We zijn grote fans van het werk van GANNI en deze samenwerking was een kans om hun kenmerkende en moeiteloze vrouwelijkheid te injecteren in Levi’s® iconische denim, door gebruik te maken van duurzame materialen van het hoogste niveau met Cottonized Hemp. Het was geweldig om met het GANNI-team samen te werken. We delen beiden een passie voor authenticiteit, originaliteit en duurzaamheid. We willen inspireren tot authentieke zelfexpressie – het creëren van unieke en gemakkelijke stukken waar mensen verliefd op worden, en die ze keer op keer weer dragen.”

Karyn Hillman, Chief Product Officer, Levi’s®

De nieuwe samenwerking speelt in op de wederzijdse waardering van de merken voor elkaar door het combineren van hun kenmerkende ontwerpdetails, met elk stuk voorzien van de unieke Levi’s® x GANNI rugpatch. Met opvallende denim jurken met Peter Pan kragen, limited edition GANNI-prints en op de jaren ’70 geïnspireerde vormen, bouwt de collectie voort op het erfgoed en de authenticiteit van Levi’s® stijlen met GANNI’s speelse design handtekening, alles in innovatieve, verantwoorde materialen.

De 14-delige ready-to-wear collectie is vanaf nu te koop op o.a. GANNI.com, Levi.com en in geselecteerde Levi’s®- en GANNI-winkels.