By Mieke

Obsessed with oversized

Vol trots lanceert Shoeby-founder Mieke van Deursen dit najaar alweer haar vijfde By Mieke-collectie. Ze selecteerde de meest luxe materialen en creëerde volumineuze fits voor haar collectie, met als resultaat een twintigtal unieke, tijdloze items. En het allerbelangrijkste? Deze kleurrijke najaarscollectie is toegankelijk voor iedereen en geschikt voor elk moment.

Personal touch staat sinds jaar en dag centraal voor founder Mieke van Deursen. ‘Dat zie je terug in alle Shoeby-collecties, waar ik uiteraard ook nauw bij betrokken ben. We hebben een herkenbare stijl die we matchen met trends, catwalks en wat er leeft bij mensen.’ De nieuwe By Mieke-collectie is juist een representatie van haarzelf. ‘De volledige collectie bevat items die stuk voor stuk een plek in mijn eigen garderobe hebben’, vervolgt Mieke. ‘Ze zijn zodanig te combineren dat je voor elke gelegenheid een passende outfit samenstelt. Daarbij heeft ieder item wel iets speciaals dat opvalt, bereid je dus wel voor op complimenten.’

Stoer en sophisticated

We zien een perfecte balans tussen stoer en sophisticated, met zowel bijzondere key-items als musthave basics. Allen voorzien van verfijnde details in levendige oranje tinten en van hoogwaardige kwaliteit. ‘Ik vind het prachtig wanneer een kledingstuk soepel rond het lichaam valt en je vrouwelijkheid benadrukt’, vertelt Mieke. Er is daarom veel aandacht besteed aan het zorgvuldig kiezen en samenvoegen van kwalitatief goede materialen. Zo zien we de travel-stof weer terug, dit keer in met fluwelen details voor dat sophisticated randje. ‘Dat is precies het bijzondere aan deze collectie: de items zijn eindeloos naar wens en behoefte te stijlen. Neem bijvoorbeeld de vegan leather rok die je overdag draagt met een oversized trui en stoere laarzen, en ’s avonds combineert met de geborduurde blouse en een goede pump.’

Speel met volume en lagen

Volume komt veelvoudig voor. Kenmerkend zijn de oversized fits en geplooide mouwen. ‘Zo adviseer ik om de blazer een maat groter te bestellen voor een oversized effect. Geweldig om deze vervolgens te combineren met een legging en stoere sneakers. Daarmee kun je zo van kantoor door naar een casual etentje in de stad,’ legt Mieke uit. De collectie leent zich er perfect voor om gelaagdheid te creëren. Fijn met wispelturig herfstweer, maar ook ideaal wanneer je graag speelt met verschillende stijlen. ‘Zo lijken de blouses onder een casual bomber misschien simpel, maar schijn bedriegt wanneer je volumineuze mouwen tevoorschijn komen,’ zegt ze glimlachend.

‘Ik vind het prachtig wanneer een kledingstuk soepel rond het lichaam valt en je vrouwelijkheid benadrukt’

Mieke van Deursen

De By Mieke-najaarscollectie bestaat uit maar liefst 23 items en is vanaf eind september te koop in alle Shoeby-winkels en via www.shoeby.nl. Houd de website en socials in de gaten voor een exclusieve launch op het service center van Shoeby. Be there! De collectie is, variërend per item, verkrijgbaar in maat XS t/m XXL. De kimono verschijnt in één maat.

Over Mieke van Deursen

Ruim veertig jaar geleden opende Mieke van Deursen, ondernemer in hart en nieren, de eerste Shoeby-winkel in Den Bosch. Wat op zeventig vierkante meter begon, is inmiddels uitgegroeid tot ruim 230 winkels en een succesvolle webshop. Shoeby is een echt familiebedrijf en inmiddels hebben zoon Mitch en dochter Jill het stokje overgenomen. Desondanks is de centrale gedachte nooit veranderd: Shoeby staat voor persoonlijke aandacht en styling. Zij inspireren met hun sophisticated street style with a popular twist. Een herkenbaar handschrift, hoge kwaliteit en een betaalbare prijs – gericht op het middensegment. En niet alleen in Nederland. Inmiddels heeft het modemerk met internationale ambities haar webshop gelanceerd in Duitsland. In september zullen daar de eerste fysieke winkels openen.