Tenue de Soleil

Sun Smart & Sustainable bescherming voor kids

Vandaag, op 6 juni, is het Nationale Huidkankerdag. Huidkanker is helaas een groeiend probleem. Het afgelopen jaar is bij bijna 73.000 mensen in Nederland huidkanker geconstateerd. Op jonge leeftijd overmatig aan de zon worden blootgesteld heeft grote schadelijke gevolgen voor later. Omdat voorkomen beter is dan genezen, lanceert dermatoloog en huidkankerspecialist Daniel Kadouch ‘Tenue de Soleil’: duurzame, zonwerende zwemkleding voor kinderen.

Daniel Kadouch is als dermatoloog gepromoveerd en gespecialiseerd op het gebied van huidkanker. Ook hij ziet een stijgend aantal gevallen van huidkanker in zijn dagelijkse dermatologiepraktijk. Daardoor besloot hij dat hij niet alleen wilde bijdragen aan de behandeling, maar óók het probleem bij de oorzaak wil aanpakken. Als vader weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen tegen de zon te beschermen. Tenue de Soleil is ontwikkeld met één doel: het beschermen van de kinderhuid tegen schadelijke uv-stralen.

“Met de duurzame zonwerende zwemkleding van Tenue de Soleil wil ik zoveel mogelijk kinderen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van de zon. Juist in de kinderjaren is onze huid uiterst kwetsbaar en daardoor is goede bescherming tegen de zon essentieel.”

Dr. Daniel Kadouch

De zonwerende zwemkleding heeft een UPF50+-bescherming en biedt de hoogst mogelijke zonbescherming. De zwemkleding is gemaakt van hoge kwaliteit Italiaanse stof en plastic afval uit de zee. Door de materialen op een speciale manier te weven, werkt dit éxtra beschermend. Alles wordt geproduceerd in Europa. De collectie bestaat uit onesies voor baby’s, zwempakjes voor meisjes en losse broeken en shirts voor jongens in maat 62 tot en met 152. Prijzen variëren tussen €50 en €59.

Tenue de Soleil is vanaf vandaag online verkrijgbaar via www.tenuedesoleil.com.