Verminder jouw ecologische voetafdruk

Zo zet jij duurzame stappen deze zomer

Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Met de groeiende bewustwording van de impact die onze keuzes hebben op het milieu en de samenleving, zoeken we naar merken die niet alleen kwaliteit en stijl leveren, maar ook verantwoordelijkheid nemen voor hun ecologische voetdruk. Ipanema is zo’n merk dat zich inzet voor duurzaamheid op verschillende vlakken lees hier waarom dit de perfecte schoen is voor de zomer en verminder jouw ecologische voetafdruk!

Het begint allemaal bij het materiaal. De slippers en sandalen van Ipanema worden vervaardigd van Flexpand, een innovatief en superzacht materiaal dat niet alleen comfort biedt aan je voeten, maar ook volledig recyclebaar is. Dit betekent dat je kunt genieten van je trendy Ipanema-slippers zonder je schuldig te voelen over hun impact op het milieu. Door het continue hergebruik van Flexpand in het productieproces, wordt niet alleen verspilling geminimaliseerd, maar ook je CO2-voetafdruk op lange termijn verkleind.

Daarnaast is het merk trots op zijn erkenning als biobased merk, met elk paar slippers bestaande uit 30% gerecyclede grondstoffen van biologische oorsprong. Ook dragen de verpakkingen bij aan duurzaamheid, met FSC-gecertificeerd papier afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en wordt zelfs in de winkels aandacht besteed aan duurzaamheid, met hangers gemaakt van gerecycled plastic.

De wereldwijde slipperindustrie staat bekend om haar enorme waterverbruik en de impact op waterbronnen en ecosystemen. Tijdens het productieproces van Ipanema’s wordt al het gebruikte water behandeld en hergebruikt in verschillende stadia van het productieproces of voor de bewatering van de omgeving.

Of je nu op het strand, bij het zwembad of in de stad bent, Ipanema biedt voor elke gelegenheid een stijlvol paar slippers. De anatomische zool zorgt voor comfort, en het feit dat alle Ipanema-slippers volledig veganistisch zijn en vrij van giftige stoffen, maakt ze niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu.

ipanemashop.nl