Festivalvibes

10x food hotspots in festivalsfeer

In de zomer kunnen we normaal gesproken festivalhoppen van het ene naar het andere festival, wat dit jaar natuurlijk gemist wordt door vele festival lovers. Niet alleen de muziek, de gezelligheid en de drankjes worden gemist, ook de welbekende foodtrucks kunnen nu helaas niet worden bezocht. Daarom zetten wij de 10 beste hotspots voor het lekkerste street- en festivalfood voor je op een rijtje.  

1. Panama Beach – Den Haag

Van American pancakes, Thaise curry of een lichte salade, uitkijkend over het prachtige strand van Scheveningen is dit de perfecte summer hangout. Ogen dicht en je waant je heel even op het Burning Man Festival.

2. DLC in the Summer – Amersfoort

Deze zomer is het terrein van restaurant DLC net een echt festival. Compleet met foodtrucks, muziek en de vibe waar je naar op zoek bent. Zelfs voor de kids zijn er activiteiten bedacht. Dus ben je in de buurt van Amersfoort, dan is dit jouw perfect spot.

3. The Grand Beach – Amsterdam

De binnenplaats van het welbekende hotel The Grand is omgedoopt tot een heus stadsstrand. Eat your heart out festivals, want hier zit je net zo lekker aan een cocktail te nippen.

4. Brewdog outpost – Rotterdam

Brewdog outpost heeft die stoere Rotterdamse urban vibe, de lekkerste biertjes en de beste hamburgers. De ultieme hangout in 010!

5. Beergarden – Den Haag

Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen. Aan het Kerkplein in het Haagse centrum vind je de Beergarden. Een plek waar je heerlijk mensen kunt kijken onder het genot van de beste selectie aan speciaalbiertjes en fingerfood. Een must visit voor bierliefhebbers dus. Cheers!

6. Coast Beach House – Monster

Nog nooit in Monster geweest? Dan mis je wat! Op het strand van Monster ligt het Coast Beach house, waar je midden op het strand aan zee kunt genieten van een optimale Hollandse staycation-locatie. Met een zacht zeebriesje, de zee aan je voeten, zon en wat lekkere tunes lijkt het je eigen festival at sea.

7. Brass Boer Thuis – Zwolle

De Librije en Brass Boer Thuis slaan de handen ineen. Op zondagen in augustus en september organiseren ze ‘BOER HELPT BOER’ in de kassen van Eef Stel in Dalfsen. In de kas wordt gekookt met lokale producten en kruiden uit de kas, zodat ze de lokale boeren uit de omgeving kunnen steunen.

8. Ellis Utrecht – Utrecht

Misschien ken je Ellis Gourmet al van hun andere locaties in Nederland, maar deze heerlijke hamburgers zijn nu ook verkrijgbaar in Utrecht. De perfecte zomerse avond sluit je natuurlijk af met een lekkere hamburger.

9. Fishbar Monk – Haarlem

Oesters eten aan de oesterbar of toch liever wat finger food delen, zoals de boquerones, mixed fish plateau of Hollandse garnalenkroketjes? Dat doe je het best bij Fishbar Monk! Gelegen aan het prachtige Haarlemse Spaarne, waar alle bootjes in de zomer langs varen.

10. The Commons – Maastricht

Buddha Bowls, buns, chicken burgers of zuurdesem pizza’s: The Commons in Maastricht heeft het allemaal. Dus plof neer na een dagje shoppen en geniet van deze heerlijke kaart.

Bron: TheFork