Zomer op jouw bord met deze heerlijke, gezonde en zomerse recepten! Eenvoudig te maken dus bij deze wat inspiratie voor todays lunch of diner.
Salade “haverçoise” met Pulled Oats
Er zijn ontelbaar veel versies van Niçoise salade, maar deze vegetarische variant is toch echt onze favoriet. De tonijn vervang je door Pulled Oats, een kruidig alternatief voor vlees en dus ook vis! Deze zomerse salade is heel eenvoudig te maken en ideaal mee te nemen voor een picknick in het park of te serveren bij de barbecue!
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
Voor de citroenvinaigrette
40 ml olie
½ citroen
2 tl honing of agavesiroop
Zout
Zwarte peper
Voor de salade
1 pak Pulled Oats® Tomato
3 gekookte aardappels
2 gekookte eieren
1/3 komkommer
200 g cherrytomaten
Een bosje bladpeterselie
Romaine sla
Voor de gemarineerde rode uien
2 kleine rode uien
50 ml rode wijnazijn
2 el suiker
1 tl zout
1 el olie
Zwarte peper
Bereidingswijze
- Marineer de rode uien. Verwijder hiervoor de schil van de rode uien en snijd de ui in dunne plakjes. Meet de azijn, suiker en zout af en meng in een kom. Voeg de uien toe. Zet 15 minuten apart. Voeg daarna de olie en peper toe. Gemarineerde ui kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.
- Maak de vinaigrette. Doe olie, citroensap en honing in een glazen pot. Sluit de pot af met de deksel en schud tot het geheel goed is gemengd. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Snijd de gekookte aardappels en eieren in stukken. Snijd de komkommer en tomaten ook in stukjes en scheur de sla in kleinere stukken. Hak de bladpeterselie fijn. Bak de Pulled Oats in een pan met olie.
- Plaats alle ingrediënten op hun eigen plek in de saladeschaal. Serveer met de dressing.
Noord-Afrikaanse couscoussalade met Pulled Oats
Houd jij ook zo van barbecueën op deze warme dagen? Serveer dan deze smaakvolle couscoussalade met Pulled Oats erbij! Deze couscoussalade krijgt zijn prachtige kleur door de kurkuma, die ook nog super gezond is. Hij is heerlijk fris door het fruit en de kruiden, ideaal voor in het zonnetje!
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
1 pak Pulled Oats® Nude
1 groentebouillonblokje
150 g couscous
2/3 tl kurkuma
2/3 el paprikapoeder
1 el honing of agavesiroop
Olijfolie
1 el Ras El Hanout
2/3 el garam masala
1 kleine ui
40 g dadels
40 g gedroogde abrikozen
80 g kikkererwten
1 handje boerenkool, gesneden
1 handje verse munt en koriander, gesneden
1 granaatappel, de pitjes
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook voor de couscous. Voeg het groentebouillonblokje, de kurkuma, paprikapoeder en honing toe en roer het geheel. Voeg de couscous en olijfolie toe. Haal de pan van het vuur, meng goed en houd 5-7 minuten de deksel op de pan.
- Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de in blokjes gesneden ui, garam masala en Ras El Hanout. Voeg daarna de Pulled Oats toe. Zet het vuur hoog en bak 2 minuten.
- Snijd de dadels, abrikozen, boerenkool en kruiden in stukjes.
- Meng het Pulled Oats mengsel, de dadels, abrikozen, kikkererwten, boerenkool, kruiden en granaatappelpitjes.
- Serveer met tzatziki en flatbread.
Mediterrane burgers van Pulled Oats
Onmisbaar tijdens zomer is een goede burger! Eet je liever een dagje geen vlees? Geen probleem, deze burger is geheel vega – maar net zo lekker! Je maakt de burger namelijk van Pulled Oats®, een eiwitrijk vleesalternatief. Je brengt het op smaak met Mediterrane smaken, die de burger een geheel eigen twist geven. Probeer dus in plaats van ketchup een sausje van yoghurt te gebruiken en vervang de kaas door feta. Super lekker!
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
Voor de burgers
1 pak Pulled Oats® Nude
Olijfolie
1 klein ei (of 1 el chiazaad + 3 el water)
80 g broodkruimels
60 ml barbecuesaus
150 g feta
2 1⁄2 tl uienpoeder
2/3 tl zout
2/3 tl paprikapoeder
2/3 tl mosterdzaad
2/3 tl knoflookpoeder
1⁄4 tl zwarte peper Olie om in te bakken
Voor de broodjes
3 hamburgerbroodjes
1 kleine rode ui
1 grote tomaat Ijsbergsla
Voor de saus
80 ml Griekse yoghurt
50 ml mayonaise
2/3 el verse munt, fijngehakt
1⁄4 komkommer
1⁄2 limoen
Snufje zout
Bereidingswijze
- Meng de Pulled Oats met het ei, de kruiden, broodkruimels, barbecuesaus en olijfolie in een kom. Voeg de verkruimelde feta toe en kneed goed met je handen totdat het op deeg lijkt.
- Vervang voor een veganistische variant het ei door chiazaad. Meng het chiazaad met water en laat 5 minuten staan om steviger te worden.
- Maak 4 burgers van het mengsel. Bak beide kanten 2 minuten in olie op middelhoog vuur.
- Snijd de komkommer en munt. Meng met yoghurt, mayonaise, limoensap en zout.
- Snijd de rode ui, tomaten en ijsbergsla in stukken. Verwarm de hamburgerbroodjes in een pan of oven. Bouw de burger. Serveer met salade of friet.