HOTSPOT ALERT

Bennies in Amsterdam heeft haar deuren geopend

There’s a new hotspot in town! Bennies Restaurant heeft na twee succesvolle pop-up edities officieel haar deuren geopend. Chef Rick Swinkels en compagnon Isidoor van Esch staan klaar om je zeven dagen per week te verwelkomen, voor zowel lunch als uitgebreid diner.

Gelegen in het opkomende Schinkel District, is er het afgelopen jaar hard gewerkt om het pand om te toveren tot restaurant. Dit heeft geresulteerd in een industriële ruimte die zo ingericht is dat het aanvoelt als een thuis. Met de open keuken, huiselijke hoeken en vinylbar in het midden biedt het de perfecte combinatie van sfeer zonder het karakteristieke rauwe randje van de buurt te verliezen.

LEES OOK: FRANSE SFEREN BIJ RESTAURANT BISOUS!

Wat Bennies Restaurant onder andere kenmerkt, is het unieke interieur. Hier vind je een combinatie van vintage designklassiekers en moderne ontwerpen. De samenwerking met architect Elèn Letort heeft gezorgd voor een perfecte balans tussen nostalgie en eigentijdsheid. Van de strakke lijnen van de stoelen tot de subtiele details aan de muren, alles is zorgvuldig gekozen om een ‘one of a kind’ sfeer te creëren

Het diverse à-la-cartemenu biedt verrassende culinaire invullingen voor ieder moment van de dag. In de middag is Bennies een lunchplek waarbij ze belegde briochesandwiches en meer serveren. ’s Avonds zijn er invloeden van over de hele wereld te vinden, waaronder ook uit Nederland – ‘minifrikandellen speciaal’ geven een knipoog naar de geschiedenis van de twee eigenaren. Daarbij is de uitgebreide wijnkaart zorgvuldig samengesteld met wijnen van huizen die een verhaal hebben en met passie hun product maken.