Happy Friday

7x VRIJMIBO-HOTSPOTS IN AMSTERDAM

De VrijMiBo: hét moment om je week af te sluiten met vrienden of collega’s. De borrel op vrijdagmiddag na werktijd is de perfecte gelegenheid om de werkweek nog even kort na te bespreken of gewoon gezellig bij te kletsen en het weekend in te luiden. Dit kan natuurlijk met een biertje en een borrelplank, maar ook voor liefhebbers van wijn, cocktail of non-alcoholische drankjes hebben wij een aantal toplocaties geselecteerd. Happy Friday!

Terrassen in de Houthavens

Ook al werk of woon je niet in de buurt van de Houthavens, Vessel is zeker de moeite waard om even een stukje (om) te fietsen. Het zonovergoten terras van Vessel is de perfecte plek om de week af te sluiten. De looks alleen al geven je tropische summer vibes. Is het weer minder zomers dan je zou willen? Schuif dan aan op een van de hoge stoelen aan de insta worthy cocktailbar en kies je favoriet van de uitgebreide cocktailkaart met voor ieder wat wils. Verschillende lekkernijen – van oesters tot heerlijke vega oesterzwambitterballen – maken je borrel compleet. Reserveren doe je hier.

Tel Aviv in Amsterdam

Op zoek naar een extra zomers gevoel? Reizen is niet nodig: NENI brengt Tel Aviv namelijk naar je toe. Ga je voor een van de heerlijke Mediterrane cocktails of kies je voor een smaakvolle wijn van de uitgebreide wijnkaart? Ook als je liever alcoholvrij borrelt biedt NENI een ruime keuze aan bijvoorbeeld verschillende zelfgemaakte limonades. En bij een borrel hoort uiteraard een hapje. Vul je tafel met allerlei heerlijke gerechten om te delen – van falafel tot gekarameliseerde aubergine en citrus pavlova. Buiten op het terras is het heerlijk vertoeven, maar mocht het weer niet echt meezitten, dan is het ook binnen genieten van een speelse en gezellige ambiance. Overtuigd? Een tafel reserveer je hier.

Bruine kroeg met een urban randje

Waan je even helemaal in het Amsterdam van de 19e eeuw in Café Kuyl – een klassieke bruine kroeg met het urban randje van nu. Café Kuyl is vernoemd naar Duits bierhuis ‘De Kuil’ aan het Damrak dat in 1886 werd geopend door George Schiller, die ook hotel Schiller oprichtte. Tegenwoordig geniet je hier van een ietwat nostalgische sfeer, goed gevulde borrelplanken, comfort food, speelse cocktails en veel mooie bieren. Dé perfecte locatie voor een VrijMiBo dus. Trek? Café Kuyl heeft verschillende goedgevulde borrelplanken – voor gezelschappen met meerdere borrelaars of intieme één-tweetjes – met onder andere bittergarnituur, charcuterie, flammkuchen, ossenworst, zuurdesembrood met dips en verschillende kazen. Absorbeer historisch Amsterdam onder het genot van een goede borrel en reserveer nu via de website.

Voetjes in het zand

Heb je zin in voetjes in het zand met een cocktail in de hand? Sprint dan vanuit kantoor in één rechte lijn richting de Amstel en ervaar bij Carré Terras op de Amstel direct het vakantiegevoel. Bij Carré Terras op de Amstel kan de terrasliefhebber zijn geluk niet op. Iedere dag – vanaf de eerste zonnestralen tot zonsondergang – geniet je van mooie drankjes, borrelhappen en het ‘Geef mij maar Amsterdam’-menu verzorgd door de keukenbrigade van BAUT Amsterdam. Daarbij draagt je borrel ook nog wat bij. Het terras dient namelijk volledig ter ondersteuning van het theater als culturele ondernemer en alle opbrengsten komen ten goede aan Koninklijk Theater Carré. Zet je zonnebril dus vast op, trek je schoenen uit en geniet volop van de vrijdagmiddag op dit stadsstrand. Reserveren kan hier.

VrijMiBierBo – Bier, zon en borrelen aan het water

Aan het water en in de zon onder het genot van een heerlijke – alcoholische of niet –versnapering: een betere manier om het weekend in te luiden bestaat er bijna niet. Bij Ode aan de Amstel is het de hele dag door goed vertoeven en genieten van mooie gerechten, lekkere drankjes en het stadse strandleven op het zonovergoten terras – ongeacht de temperatuur. Ook loopt er een heuse biersommelier rond – een van de weinige vrouwelijke biersommeliers in Europa – die de meest leuke combinaties op tafel zet. Uiteraard kun je ook terecht voor onder andere een kop koffie, een goede Negroni Beertail of een Blanc de Noir Spatbutgunder. Ontvlucht dus vooral het kantoor waar je de hele week hebt gezeten en spendeer je vrijdagmiddag goed bij Ode aan de Amstel. Reserveer je spot hier

Friday No Rules day

De perfecte start van jouw weekend? Als je het ons vraagt is dat het terras van No Rules op het Marie Heneikenplein in het hart van de Amsterdamse Pijp. Op vrijdagmiddag stikt het hier van de mensen die klaar zijn om het weekend gezellig in te luiden. No Rules heeft een eigen interpretatie van hoe een pizza hoort te smaken en serveren deze graag in de lekkerste combinaties die mogelijk zijn. Door de regels te buigen, te breken en te herschrijven, zijn zij dan ook #NOTANOTHERPIZZERIA. Niet alleen met pizza’s maar ook met de drankjes en borrelhappen zit het bij No Rules wel goed. In de bar vind je bekende drankjes in een net iets ander jasje en de borrelhappen variëren van oesters tot een goede ouderwetse borrelplank. Reserveer hier je plekje. 

Al fresco dining tijdens Rosé Garden

Blijf lekker in de zomerstemming en geniet van een rosétje en bijpassende bites in de idyllische binnentuin van Pulitzer Amsterdam. Elke vrijdag tot en met zondag, van 12:00 tot 17:00 uur, wordt de tuin van Pulitzer volledig gewijd aan rosé. Ook de cocktailkaart krijgt een twist met een roze tintje en zelfs de bites staan in het teken van deze heerlijke zomerse wijn. Het Rosé Garden menu – met onder andere goddelijke bites zoals oesters, garnalenkroketjes en lobster rolls – is een aanvulling op het bestaande à la carte lunchmenu. De MiP rosé wordt voor een speciale prijs geschonken en is per glas, fles of magnum te bestellen. Mocht de zon een weekend niet schijnen, dan is het ook meer dan goed vertoeven in de serre van de tuin – de zomerse sferen zijn hier nooit ver weg. Een tafel reserveren doe je hier.