Business chez Bisous
Bisous introduceert haar lunchmenu
Wie heeft restaurant Bisous de afgelopen maanden niet voorbij zien komen op social media? Het maximalistisch, glamourachtig ingerichte restaurant serveert nu ook op donderdag, vrijdag en zaterdag een wisselende lunch voor wie goed wil eten met een flinke dosis flair, maar geen uren de tijd heeft. Het prijskaartje ervan? 45 euro.
Het twee-gangen (zaken)menu dat volgens de seizoenen wisselt bestaat uit een voorgerecht – kokkels uit Zeeland met zuurdesembrood en zoute boter- en een hoofdgerecht van zeetong met friet en groene salade. Daarnaast kan men eventueel ook à la carte gerechten bestellen die zijn geïnspireerd op de Franse en Zeeuwse keuken. En dat laatste – de Zeeuwse invloeden- zijn te danken aan de jeugd van een van de eigenaren van Bisous, Lowie Jansen. Jansen groeide op in een familie die het restaurant Auberge des Moules in Zeeland bezit. Een ontmoeting in de partyscene met concullega Bas Noorman deed de twee jonge ondernemers beseffen dat ze best hun krachten konden bundelen, en zo geschiedde.


Inmiddels is restaurant Bisous – dat werd ingericht door de designstudio van de Belgische architect Jean-Philippe Demeyer – precies een jaar open en staat het weelderige eetconcept als een paal boven water. Culinair recensent Elizabeth Auerbach van @elizabethonfood zei het al in een van haar posts afgelopen maart: Bisous is niet alleen een restaurant met een knallend interieur, maar levert op het moment ook kwaliteit op het bord. Het restaurant voelt als een stukje Parijs of Londen in Amsterdam. Het doet ons qua interieur en sfeer in ieder geval denken aan de levendige, jetsetachtige Paris Society-restaurants die in Parijs te vinden zijn, maar dan van een kleiner, Hollands formaat. En dat smaakt naar meer: er staan nog twee openingen op de planning van het getalenteerde duo. Binnenkort opent het nieuwe all-day dining concept Salut à Amsterdam op het Gerard Douplein. Later volgt de komst van een nieuw, high-end restaurant waar een voormalig chef uit een Nederlands toprestaurant de culinaire leiding op zich zal nemen. Wordt vervolgd….


Tekst Marina de Massiac