restaurant Zheng

Chinese cultuur, kunst, gastronomie en gezondheid

Restaurant Zheng is een high-end Chinees restaurant in het centrum van Den Haag dat in juli 2018 haar deuren opende. Met een focus op de Chinese cultuur en kunst, gastronomie en gezondheid biedt Zheng in meerdere gangen een avondvullende beleving. Wij gingen proeven on deze ervaring zelf te beleven!

EEN AVOND BIJ ZHENG
Een avond bij restaurant Zheng is niet alleen een culinaire, maar ook een culturele reis. In keizerlijke sferen maken gasten in verschillende gangen (5 tot 12), bij Zheng ‘chapters’ genoemd, kennis met vier verschillende Chinese regio’s: Peking, Shanghai, Sichuan en Kanton. Tijdens elke chapter worden
meerdere regionale vlees-, vis- en vegetarische gerechten geserveerd die bereid zijn op traditionele wijze met lokale ingrediënten. Elk gerecht is hierbij vertaald van de complexe Chinese keuken naar het internationale smaakpallet. Zo maakt Zheng de Chinese cultuur toegankelijk voor iedereen. De gerechten worden geserveerd met verschillende soorten bijpassende theesoorten en tea infused mock- en cocktails die kenmerkend zijn voor de desbetreffende regio, de smaakbeleving van het eten versterken en zorgen voor harmonie.

Om de culturele beleving compleet te maken serveert Zheng alles op servies in de stijl van de verschillende Chinese regio’s, gecombineerd met unieke kunstobjecten. Je wil het servies állemaal mee naar huis nemen! Zo mooi! Naast uitgebreide toelichting door het personeel van Zheng, kunnen gasten met behulp van een QR-code per chapter aan tafel lezen over de regio en cultuur, de gerechten die op tafel staan, ingrediënten en gezondheidsvoordelen. Dit alles maakt dineren bij Zheng een unieke experience.