Najaarsrecept

De perfecte stoof voor de koudere dagen

Koudere tijden komen ons weer tegemoet. Zeker in deze tijd, wanneer we vooral thuis zijn, is heerlijk culinair bezig zijn een fijne activiteit om de tijd mee door te komen. De internationaal bekende chef-kok Jonnie Boer van Michelinsterrenrestaurant De Librije deelt speciaal voor de tiende verjaardag van de ‘Culinary Council van Holland America Line’ een heerlijke ree-stoof. Perfect als avondetenidee! Hieronder lees je het recept.

Hertenstoofpot in ui

Ingrediënten voor 4 personen (bereidingstijd 3 uur):

  • 1 KG kuitpoulet
  • 500 g knolselderij
  • 2 wortelen (groot)
  • 3 uien
  • 200 ML rode port
  • 300 ML rode wijn
  • 400 ML reeënfond
  • 100 g kalfsfond
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 grote uien
  • 50 g spruitjes
  • 200 G Vacherin Mont D’or

Hak de groenten fijn, behalve de spruitjes en de grote ui. Verhit het vlees en de groenten op hoog vuur met boter in de pan. Voeg de port, rode wijn toe en laat dit koken tot de port en wijn bijna verdampt zijn. Voeg de ree-fond en kalfsfond toe. Laat het vlees sudderen, voeg eventueel water toe. Als het vlees gaar is kook je het in de fond, zodat er een mooi laagje om het vlees ontstaat. Voeg de rozemarijn en tijm toe, laat deze 10 minuten intrekken en haal ze er daarna uit. Voeg bruine boter of aceto balsamico toe om de stoofpot op smaak te brengen. Schep de ui eruit, zodat je hem later kunt vullen. Vul de ui met de Vacherin Mont D’or. Vul de rest van de ui met de stoofpot. Wikkel de ui in aluminiumfolie en voeg de met olie, peper en zout bestrooide spruitjes en voeg een scheutje rode wijn toe. Zet het geheel in een oven op 180 ° C of 15 minuten op de barbecue. Bon appétit!