New in town

Dinner at Vinnies

Binnen de Amsterdamse stadsgrenzen is Vinnies uitgegroeid tot een waar lunchbegrip. Goed nieuws: vanaf nu introduceren horecaondernemers Vincent de Cloet en Jules Ex ‘Dinner at VINNIES’ aan de Scheldestraat 45. Het concept is simpel en (h)eerlijk. Een vast, per week wisselend, menu bestaande uit een voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. 

Dit is de derde Vinnies in Amsterdam. De sfeer is er relaxed, het (Scandi) interieur fris met cactussen en vintage meubels, het terras lekker zonnig, het eten goed en gezond. Afstand houden is geen probleem met de ruim opgezette tafels.

Gekookt wordt er door Vincent en Jules zelf, enkel met dagverse streekproducten uit het seizoen welke worden geleverd door hun favoriete lokale leveranciers. Denk: seizoensgroente uit de tuin en kas van maatschap Wim Bijma, vlees van eigen boerderij, wild en gevogelte en rauwmelkse kazen van Lindenhoff, biologisch zuurdesembrood van broodbakkerij Ex uit Amsterdam-Noord (inderdaad, zus van…), duurzaam gevangen vis van familiebedrijf Jan van As, eerlijke zuivel uit Weesp van MOMA en biologische, biodynamische wijnen van Pieksman.

De jonge ondernemers Jules Ex (37) en Vincent de Cloet (36) openden in 2012 hun eerste locatie, VINNIES aan de Haarlemmerstraat 46. Het ontbijt- en lunchconcept ontstond uit een gedeelde passie voor goed eten en een gelijkgestemde visie. Vincent werkte eerder als (chef)kok bij onder andere The French Café, Azur Bleu en George WPA, Jules deed zijn ervaring op bij onder andere RainaRai, kookte als chef bij restaurant van Harte en werkte daarnaast ook bij George WPA en The French Café.

VINNIES Scheldestraat in Amsterdam-Zuid is zeven dagen per week open voor ontbijt en lunch. En nu kun je er dus elke donderdag- en vrijdagavond ook terecht voor een twee- tot vijfgangenmenu gemaakt met de beste lokale seizoensproducten. 

Fotografie Jasper Faber, Sanne van Kuijck