The Entourage Group

Dít is jouw feestelijke F&B-guide voor Koningsdag

De stad kleurt binnenkort opnieuw oranje voor een van de drukste dagen van het jaar. De dag dat we allemaal samenkomen en de verjaardag van onze koning mogen vieren. Om je in deze feestdrukte een beetje op weg te helpen, heeft The Entourage Group een King’s Guide ontwikkeld, waar je kunt kiezen voor een pitstop bij alle locaties, voor een bite en matching cocktail.

MOMO Restaurant, Bar & Lounge – The Orange King

Als jij voor een klassiek rondje Vondelpark gaat dit jaar, is de eerste stop MOMO Restaurant, Bar & Lounge. Hier zorgen ze voor nieuwe energie met The Orange King, een cocktail met gin, sake, aperol en prosecco in perfecte combinatie met The Kings Roll. Na deze opfrisser ben je er zeker van dat je de drukte van de stad weer aankunt. Klinkt als de perfecte pitstop, toch?

MR PORTER Steakhouse, Bar & Lounge – King’s Sunset

De drukte van de straten ontvlucht je op de zesde verdieping van het W hotel bij MR PORTER Steakhouse, Bar & Lounge. Hier serveren ze de King’s Sunset. Een cocktail met Aperol, manderijn en mango die verkleed is in een mooie oranje tint. Geniet van dit kleurrijke drankje, terwijl je de stad langzaam vanaf de rooftop oranje ziet kleuren. En dat in combinatie met een vers geroosterde aubergine met geraspte ei. Zo heb je de boozy boost en een kleine proteïne kick om de straten weer op kunnen gaan.

LEES OOK: ZO MAAK JE DEZE KONINGSDAG-COCKTAIL

IZAKAYA Asian Kitchen & Bar – The Sour King

In het hart van de pijp staat IZAKAYA Asian Kitchen & Bar voor je klaar met The Sour King. Met smaken van onder andere Hollandse jenever, wortel en citroen zorgt dit voor de juiste kickstart van je Koningsdag. Of zin in de perfecte pauze tussen al het feesten door? Combineer The Sour King met de Sea Bream Ceviche voor een snelle bite of een langere stop. Daarna kan je je weer in de feestdrukte mengen. 

THE DUCHESS – The Marquis

Op misschien wel een van de drukste punten van Amsterdam, kom je terecht in een royale ruimte waar de verjaardag van de koning op passende wijze wordt gevierd. Als je op zoek bent naar een korte ontsnapping, biedt THE DUCHESS je The Royal Deal. Geniet van deze Duncan Oysters, met clementine snow en ingelegde Kumquat in combinatie met The Marquis. Een cocktail van Jenever, perzik aardbei, citroengras en yuzuschuim. Een ode aan de koning!

THE BUTCHER Social Club – Jenever Sour

Tijdens deze Hollandse traditie kunnen de klassiekers natuurlijk niet ontbreken. Een snelle hap tijdens Koningsdag kan niks anders zijn dan de bitterbal en dat in combinatie met de Jenever Sour. Dat is precies wat er bij THE BUTCHER Social Club op je te wachten staat. Begin de dag hier of ontvlucht even van de stadsdrukte en laat je meeslepen door de feestelijke sfeer die hier heerst.