- The Valentine Edition -

Haute To Go Talkies proeft

De horeca is één van de vele sectoren die het zwaar heeft door de heersende pandemie. Restaurants hebben in een relatief korte tijd hun culinaire creaties moeten omzetten naar een service waarbij smaak- en textuurbehoud gecombineerd moesten worden met strenge sanitaire voorschriften en take away-proof-ritjes. De Haagse ondernemer Alain Simonis, onder andere bekend van het Scheveningse visrestaurant waar de koninklijke familie zo af en toe graag een vorkje prikt, vindt de coronacrisis nogal verschrikkelijk. Maar het heeft hem en zijn team ook creatiever gemaakt. Dankzij de inzet van zijn team en een klein zetje van presentatrice en restaurateur Nicolette van Dam vond hij zijn weg naar een succesvolle samenwerking met Thuis Uit Eten.

Alain Simonis

Hoe is jullie samenwerking met Thuis Uit Eten tot stand gekomen?

‘We hebben in de tweede lockdown de eerste Experience-box bij Nicolette van Dam gebracht. Zij attendeerde ons op het feit dat ze voor haar restaurant Van Dam Brasserie met Thuis Uit Eten ging samenwerken. Nicolette heeft ons voorgesteld aan eigenaar Mathijs Heijting en binnen twee dagen konden we al starten met het bezorgen van onze gerechten.’

Take-away: noodgedwongen om de crisis door te komen of een blijvend succes?

‘Nee hoor, we gaan er ook mee door als de restaurants weer open mogen. We hebben een achtergrond in markt- en viswinkels. We doen daar niet anders dan take-away verkopen. We hebben bij onze luxere restaurants, Encore en Catch, een take-away service op niveau neergezet en zijn van plan om daar mee door te gaan. We leveren in samenwerking met Thuis Uit Eten landelijk en vinden het een leuk idee dat mensen uit Groningen en Maastricht van onze gerechten kunnen genieten.’

‘Nicolette van Dam heeft ons voorgesteld aan Thuis Uit Eten-eigenaar Mathijs Heijting en binnen 48 uur konden we al starten met het bezorgen van onze gerechten’

Hoe ervaar je de pandemie tot nu toe?

‘Zoals de meeste mensen: ik vind het verschrikkelijk! Plotseling kwam de pandemie en raakte ik de controle kwijt over het bedrijf. Horeca werd abrupt door de overheid gesloten, en dat gaf mij een gevoel van onmacht. Het voelde als een soort “oorlog”. Ik moet wel zeggen dat het mensen creatief maakt. Dankzij de drive en het doorzettingsvermogen van ons team, hebben we snel kunnen schakelen naar een bezorgservice waarbij we in heel Nederland leveren. Echt fantastisch hoe het personeel zich inzet om in ieder geval de huidige crisis te overleven.’

Het is bijna Valentijnsdag, waar kan men jullie mee verrassen? 

‘Het kipgerecht dat de hele dag op de Japanse houtskoolgrill wordt geroosterd is echt heel goed. De Encore-chef heeft er gebakken rijst aan toegevoegd en ik vind het gewoon niet normaal lekker! Onze bartenders hebben een Valentijnscocktail ontwikkeld met aardbei, lychee en martini. Nou, daar ga ik mijn vrouw mee verrassen!’

OVER THUIS UIT ETEN

Thuis Uit Eten is een culinair platform waar men hoogwaardige gerechten kan bestellen. Thuis Uit Eten selecteert de aangesloten restaurants op kwaliteit en is dus best selectief wat betreft de restaurants die ze in hun assortiment aanbieden. De gerechten van het gekozen restaurant worden Covid-19-proof aan huis bezorgd in een Thuis Uit Eten-auto. Door middel van een sms wordt de klant op de hoogte gehouden van waar de auto zich bevindt en hoe laat de box zal worden bezorgd. Voor een aantal restaurants van Thuis Uit Eten bestaat er inmiddels landelijke dekking. De focus ligt nu voornamelijk nog op thuisbezorgen, maar binnenkort is het bedrijf ook van plan om een volledige culinaire beleving aan te bieden door een chef-kok aan huis te laten komen, de gehele tafelstyling te verzorgen en wellicht zelfs het entertainment!

WAT ZIT ER IN ONZE THE SUPREME ENCORE VALENTINE EDITION-BOX?

Lobster pizza 
Chicken fried rice
Taco Gamba
Chicken gyoza
Edamame
Valentijnsdessert
Valentijnscocktail met Belvedere Vodka + twee glazen

TALKIES FAVORITE

De chicken gyoza met het pittige en krokante sausje smaakt naar meer, eveneens als de malse structuur van de kip met gebakken rijst. Het luchtige dessert in vorm van een rood hart voelde alsof we een hapje uit een wolkje namen. Omdat de cocktails niet in één keer in de bijgeleverde glazen passen, eindig je in totaal met vier cocktails. En dat laatste, dat is geen straf!

Te bestellen via https://thuisuiteten.nl/encore-by-simonis.

@thuisuiteten
@encorebysimonis