Talkies proeft

Haute To Go

De horeca is één van de vele sectoren die het zwaar heeft door de heersende pandemie. Restaurants hebben in een relatief korte tijd hun culinaire creaties moeten omzetten naar een service waarbij smaak- en textuurbehoud gecombineerd moesten worden met strenge sanitaire voorschriften en take away-proof ritjes. Restaurant Neni heeft twee vestigingen in Amsterdam waar je kant-en-klare foodpakketten kunt afhalen. Chef-kok Boaz Peled kookt gerechten uit het Midden-Oosten die rijke, diepe en frisse smaken bevatten. Onlangs opende de Neni Bakery zijn deuren om men te voorzien van huisgemaakte broden, babka’s en gebakjes.

Chef-kok Boaz Peled: ‘Onze take-away in Amsterdam loopt heel goed. In Tel-Aviv heerste voor Covid-19 geen take away-cultuur omdat men daar veel meer uit eten gaat. Je ziet nu dat take away daar heel gewoon is geworden. Mijn favoriete gerecht uit de Balagan Box is het Avocado Green Beans-gerecht. De smaak is fris en het belichaamt wat mij betreft de keuken van Neni. Ik heb dat gerecht speciaal ontwikkeld om de Balagan Box nog meer frisheid te geven. Ik probeer om met zoveel mogelijk Nederlandse producten te werken, maar dat hangt van het seizoen en de kwaliteit af. Ik geloof erg in het koken met lokale producten. Sommige specifieke ingrediënten en specerijen halen we uit het Midden-Oosten. We hebben nu ook een bakkerij, die echt een beetje als mijn baby aanvoelt. Een groot deel van de Neni-keuken is gebaseerd op bijzondere broden, taartjes en desserts. Mensen zijn enthousiast om de geheimen van het Israëlische bakken te leren kennen. We zijn nu bezig om het assortiment van de bakkerij online te zetten, zodat men vers zuurdesembrood, challah en babka thuis geleverd kan krijgen. Het idee van onze Neni Cheesecake is ontstaan vanuit de gedachte dat we gasten het diner willen laten afsluiten met een lekkere smaak in de mond! Toen de eigenaresse, Haya Molcho, Neni opzette serveerde ze altijd een stuk cheesecake aan het eind zodat ze zeker wist dat gasten zouden terugkomen. Ik kan je helaas niet vertellen hoe we hem maken, dat is geheim! We hopen al een tijdje om weer open te mogen en dus hebben we veel nieuwe gerechten ontwikkeld. Als we straks weer open mogen hebben we een aantal heel smakelijke verassingen voor jullie in petto, zonder de Neni-classics uit het oog te verliezen.’

‘We hopen al een tijdje om weer open te mogen en dus hebben we veel nieuwe gerechten ontwikkeld. Als we straks weer open mogen hebben we een aantal heel smakelijke verassingen voor jullie in petto, zonder de Neni-classics uit het oog te verliezen’

WAT ZIT ER IN ONZE NENI-BOX

Wij aten van de Signature Balagan Box. De inhoud wisselt wekelijks. In de box zitten een aantal mezze, twee hoofdgerechten en één dessert. Het is de bedoeling dat alle gerechten worden gedeeld. De box kan ook in een vegetarische variant worden besteld.

  • Twee pita
  • Twee zuurdesembroodjes
  • Labaneh
  • Baba Ganoush
  • Green Beans
  • Falafel
  • Gekarameliseerde aubergine
  • Jerusalem Plate
  • Cheesecake

TALKIES’ FAVORITE

Een beetje gezelligheid uit het Midden-Oosten is in deze tijd hartstikke welkom. Romige dipsauzen, huisgemaakt brood en troostrijke hoofdgerechten: Neni biedt toegankelijke gerechten aan voor een idem dito prijs. Te bestellen via: bestellen.neni-amsterdam.nl.

@neni.netherlands

Tekst: Marina de Massiac
Beeld: Kara Lilley