Het Scheepvaartmuseum

opent nieuw terras op het water

Het Scheepvaartmuseum is een locatie rijker: aan de westzijde van het museum ligt Het Dek, een nieuw terrasponton op het water. Op dit drijvende terras kunnen gasten plaatsnemen op de loungebanken en genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de bedrijvigheid op het water.

Het terras is met reservering toegankelijk voor groepen vanaf tien personen. Ook is het te huren voor bedrijfsborrels en recepties bij een huwelijk. Museumbezoekers kunnen op basis van beschikbaarheid gebruik maken van het terras. De inrichting van het terrasponton kwam tot stand in samenwerking met Studio Linse.

Het terrasponton bestaat uit twee delen: een gedeelte dat toegankelijk is via de verhuurlocatie De Kamers en een deel dat bereikbaar is via het café-restaurant. Op dit moment is de capaciteit vanwege de coronamaatregelen 25 personen per ponton, normaal gesproken is dit 75 personen per ponton. Tijdens de zomerperiode zijn aantrekkelijke arrangementen te boeken op Het Dek voor bijvoorbeeld borrels of recepties. Het is zelfs mogelijk om met de boot te komen en af te meren bij Het Dek. Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt.

De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1656. Het werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het is een indrukwekkend, karakteristiek gebouw en is een spectaculaire locatie voor zakelijke bijeenkomsten, besloten feesten en bruiloften. Het beschikt over meerdere multifunctionele ruimtes voor uiteenlopende evenementen. Bij huur van de ruimtes is het mogelijk kennis te maken met de maritieme geschiedenis door een bezoek te brengen aan de Hoofdgalerij, waar vijftig hoogtepunten uit de collectie gepresenteerd worden.

Fotografie Twycer