Internationale Dag van het Geluk
Lente, zon en geluk op je bord
De zon laat zich vaker zien, de dagen worden langer en alles voelt nét een beetje lichter. Niet gek, want zonlicht helpt je lichaam om het gelukshormoon serotonine aan te maken. En wist je dat je dat geluk ook kunt eten? Bepaalde voedingsmiddelen bevatten stoffen die je helpen ontspannen en je energie geven, zoals avocado, kaas, vis, noten, bladgroenten en pure chocolade. En laten wij nou net de restaurants gevonden hebben waar je zulke ingrediënten op het menu vindt. Een etentje bij een van deze adresjes is de perfecte manier om de Internationale Dag van het Geluk op 20 maart te vieren!
De Kanarie Club
Bij Kanarie Club draait alles om groenten van het seizoen, en dat proef je. Rode biet geeft je een natuurlijke energieboost, en de terrine van prei ondersteunt je buikgezondheid – en een blije buik betekent een blij hoofd. Liever iets stevigers? Dan is de dry-aged knolselderij met zwarte knoflook en hazelnoot een schot in de roos. Sluit af met de tarte tatin met vanille-ijs en karamelsaus en je dag kan niet meer stuk.

Bar Kantoor
Bar Kantoor en mooi weer zijn een match made in heaven. Plof neer op het terras en kies bijvoorbeeld voor de Caesar salad, vol Parmezaanse kaas en kip die je nét dat beetje extra geven. Of ga voor de seizoensgebonden zero-wastesoep, een bord vol verse, lichte smaken en voedzame groenten die je stemming een boost geven.

Hotel V Fizeaustraat
Hotel V Fizeaustraat snapt hoe je de lente viert. De kingfish met aquachile (een Mexicaanse marinade op basis van limoen en chili) en avocado is fris, licht en zit bomvol gezonde vetten die je helpen ontspannen. Liever iets met meer bite? De aubergineschnitzel met za’atar en parmezaan combineert knapperige texturen met hartige smaken die je echt een goed gevoel geven. Sluit af met de bramenpannacotta, want bessen en pure chocolade zijn echte moodlifters.

LOT61
Soms is een goede bak koffie alles wat je nodig hebt. Bij LOT61 snappen ze dat als geen ander. Koffie stimuleert de aanmaak van dopamine, waardoor je je direct scherper en energieker voelt. Espresso, flat white of cappuccino – zolang de zon schijnt en je bakkie gevuld is, zit je goed.

Grand Café NEXT
Waarom tevreden zijn met een standaard lunch als je bij Grand Café NEXT ook kunt genieten van een culinaire upgrade? Een door chef Jaimie van Heije en Vilmos Dohnal gecreëerd menu, dat helemaal aansluit op het lenteseizoen. Denk aan Chinese kool van de barbecue met zwarte knoflook, die bomvol zit met vitamine C, wat jouw serotoninegehalte laat stijgen! Of oesters bereid op drie verschillende manieren, die het dopaminegehalte in jouw lichaam verbeteren. Laat je verrassen door het nieuwe menu waar je met elke hap de seizoensgebonden smaken van de lente verkent.

Arles
Zin in de klassieke Franse keuken, maar dan net even anders? Dan zit je goed bij Arles! De lichte smaken van de lente vind je bij restaurant Arles in elke gang terug. Met als showstopper van de avond de soes met warme chocoladesaus en rucola-ijs. Wist je dat rucola vol zit met calcium en dat dat je stressgehalte vermindert?

Roberto’s
Het nieuwe seizoensmenu La Dolce Vita di Primavera – Postcard Flavours is geïnspireerd op de schoonheid van de Italiaanse lente en zorgvuldig voor jou samengesteld met seizoensingrediënten. Laat je deze lente door elke hap meevoeren naar een ansichtkaartwaardige bestemming met het nieuwe lentemenu van Roberto’s!

NENI Amsterdam
They’re back, en beter dan ooit. Soms zijn gerechten zo goed dat je ze niet kunt laten gaan, en dat geldt zeker voor de twee iconen die NENI Amsterdam deze lente heeft teruggehaald. Zoals de fried cauliflower en de sabich, een all time favourite die in de lente het beste tot haar recht komt.

LEES OOK: Hier eet je de beste Romeinse pizza’s van het land