ZOJUIST GEOPEND

Liefhebbers opgelet: dít restaurant is een wijnwalhalla

Chateau Amsterdam heeft officieel haar deuren geopend in Amsterdam-Noord. Deze urban winery is gevestigd in een enorm pand van 3000 m2. Je vindt hier een restaurant, grote wijnbar, zonnig terras, een wijnwinkel én een nieuwe productieruimte voor de in Amsterdam gemaakte wijn. Liefhebbers zitten hier dus uitermate goed.

Het culinaire hart van Chateau Amsterdam is het restaurant. Deze plek is ruim opgezet, heeft een industriële en creatieve uitstraling en biedt plaats aan 240 gasten. Chef Joey Baal en horecamanager Cyril Konter hebben de leiding. Vanuit de open keuken verwennen Joey en zijn team hun gasten met smaakvolle Italiaanse gerechten, met een Zuid-Europese twist. Denk aan pappardelle met langzaam gegaarde ragù van runderschenkel met saffraanboter, konijn à la Niçoise en chocolade semifreddo met boekweit-crème anglaise.

Wijn

Alles draait op de nieuwe locatie natuurlijk om de wijnen van Chateau Amsterdam, die met zorg geselecteerde druiven tot originele stadswijnen omtovert. Je komt deze nergens anders tegen. Aan de met linnen gedekte tafels kan men genieten van circa 25 verschillende wijnen. Naast de wijncollectie van Chateau Amsterdam worden er ook pareltjes geschonken die ze veilig opbergen in de schatkamer middenin het restaurant. In deze ruimte liggen oude vintage wijnen van Chateau Amsterdam te wachten op de liefhebber.

Chateau Amsterdam is vanaf 29 september geopend.

Adres: Johan van Hasseltweg 51, 1021 KN Amsterdam.